Evenimentul Zilei > Social > Mii de elevi şi angajaţi din învăţământ, confirmaţi cu COVID-19. Ce se întâmplă
Mii de elevi şi angajaţi din învăţământ, confirmaţi cu COVID-19. Ce se întâmplă

Mii de elevi şi angajaţi din învăţământ, confirmaţi cu COVID-19. Ce se întâmplă

Potrivit ministerului Educaţiei, un număr de 3.362 de elevi şi preşcolari şi 1.192 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu COVID-19. La această oră 2.749 de clase/grupe care au activitatea didactică suspendată faţă în faţă.

Astfel, în a 10-a zi de la începerea cursurilor cu prezenţă fizică faţă în faţă, conform raportărilor centralizate la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei, situaţia epidemiologică din mediul şcolar este următoarea:

– Preşcolari/elevi confirmaţi COVID-19: 3.362 (peste 1/1.000 în rândul elevilor);

– Angajaţi din învăţământ confirmaţi COVID-19: 1.192 de persoane (peste 4/1.000 în rândul personalului din învăţământ);

– Clase/grupe cu activitate faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 2.749;

– Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 69.301 (2,36%).

Având în vedere ca perioada de incubaţie este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinata de activităţile din ultimele zile ale vacanţei de vară, anterior începerii şcolii cu prezenţă fizică, precum şi de orice alte activităţi în care regulile de protecţie sanitară nu se respecta la fel de riguros precum în şcoli, precizează ministerul.

Cu două zile în urmă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, făcea un apel către părinţi ca, în situaţia în care constată că fiii sau fiicele lor au „cele mai mici simptome” ale infecţiei cu SARS-CoV-2, să nu îi trimită pe copii la şcoală.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că cele peste 1000 de infectări constatate în trândul elevilor şi peste 600 de cazuri de COVID-19 depistate în rândul personalului din învăţământ în prima săptămână a anului școlar nu sunt rezultatul infectărilor produse în şcoală. El a atras atenţia că este posibil ca în Capitală să se ajungă, în a doua jumătate a lunii octombrie, la pragul la care şcolile trec la cursuri online.

Elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie

Dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare, elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

În afara Capitalei, peste 30 de orașe din România au incidența Covid mai mare de 3 la mie, potrivit unei liste care a fost făcută publică de CNCAV. Printre reședințele de județ se regăsesc Satu Mare, Ilfov, Bistrița, Timișoara, Baia Mare, Cluj-Napoca și Botoșani.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: