Mihai Șora o susține pe Irina Rimes, printr-o postare pe Facebook, în care precizează că pune „rămășag că agitații „brâncușologi” apăruți peste noapte sunt aceiași care, nu de mult, căutau pe ascuns aria cercului”.

„Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale (…) Copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși”, a scris filosoful.

Decizia Ministerului Culturii, prin care Irina Rimes a fost desemnată ambasador onorific al Zilei Brâncuși, a stârnit numeroase controverse, fiind criticată de jurnaliști de renume.

„Nu ştiu dacă sunt neapărat cea mai bună alegere, dar ştiu un lucru sigur şi anume că noi, românii, avem o cultură cu care putem să ne mândrim, pentru că ceea ce avem noi este ceva ce se cam pierde în vest, dacă nu s-a pierdut de tot”, a spus cântăreața.