Evenimentul Zilei > Sport > Mihai Leu, primul român campion mondial la box profesionist, a mai dat o lovitură
Mihai Leu, primul român campion mondial la box profesionist, a mai dat o lovitură

Mihai Leu, primul român campion mondial la box profesionist, a mai dat o lovitură

Primul român campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, continuă să impresioneze în automobilismul sportiv.

Victoria obţinută în weekend, în Pasul Gutâi, i-a asigurat şi din punct de vedere matematic al doilea titlu consecutiv de campion național la viteză în coastă.

Mihai Leu a bifat această performanţă cu două etape înainte de final la volanul unui Ferrari 458 Challenge, care l-a ajutat să aibă cel mai bun timp la Categoria I pe toate cele 9 urcări.

În cele două manșe de concurs desfăşurate pe traseul de 5,3 km, Leu a fost cronometrat cu un timp cumulat de 06:27,499, fapt ce l-a clasat pe prima poziție la Categoria I și pe 6 la general.

Leu s-a impus astfel în 3 dintre cele 4 etape din acest sezon al Campionatului Național de Viteză în Coastă la Categoria I, divizie dedicată mașinilor de producție.

Cu 90 de puncte, Leu 33 de puncte peste Alex Mirea (BMW M3), ocupantul poziției secunde, astfel că nu mai poate fi ajuns în ultimele două runde.

Penultima şi ultima etapă au fost programate pe Transalpina și în Poiana Brașov.

Poziția a treia a fost ocupată de Alin George Luca (56 de puncte), la volanul unui Porsche 911.

„Sunt extrem de fericit pentru acest titlu. Având în vedere faptul că în luna aprilie nici nu știam dacă vom mai avea parte de sport sau nu, reușita de astăzi este cu atât mai importantă pentru mine și echipa mea.

Trebuie să recunosc că a fost o presiune suplimentară, dar totul e bine când se termină cu bine”, a spus Mihai Leu la finalul cursei.

Mai departe, Leu este decis să câștige și ultimele două etape rămase, deși nu mai există nicio miză pentru clasamentul final:

„Eu întotdeauna am respectat competiția și cu siguranță voi fi prezent la etapele rămase. Sunt la fel de motivat să termin și acolo pe primul loc la categorie.”

Revenit în 2018, după un deceniu de pauză în sportul cu motor, Leu a câștigat anul trecut titlul național la Categoria I la viteză în coastă tot înainte de finalul sezonului.

Este a 3-a disciplină sportivă în care acesta se impune după box (campion național, internațional și mondial atât la amatori, cât și la profesioniști) și raliuri (campion național absolut în 2003).

foto: Mihai Leu

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.