Editura Evenimentul si Capital

Mihaela Geoană şi “flacăra violetă”

0751152fa1962af6804f4b988dc5d0c3
Autor: | | 182 Comentarii | 0 Vizualizari

Într-unul dintre rarele sale interviuri, Mihaela Geoană, soţia candidatului PSD la preşedinţie, Mircea Geoană, a vorbit, aseară, la Antena 3, despre “atacurile energetice”, de care s-au ocupat persoane din PD-L pentru a influenţa, negativ, prestaţia lui Mircea Geoană din timpul confruntării finale cu Traian Băsescu, înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Aseară, în timpul emisiunii Q&A, Mihaela Geonă a declarat că anumite răspunsuri ale soţului său ar fi putut fi influenţate. Întrebată de Alessandra Stoicescu, moderatorul emisiunii, care a fost una dintre cele mai mari greşeli ale lui Mircea Geoană, în campanie, doamna Geoană a spus că răspunsul soţului său la întrebarea adresată de Traian Băsescu, cu privire la “vizita nocturnă”, făcută la Sorin Ovidiu Vîntu. “Cred că fiecare dintre candidaţi a greşit, la un moment dat. Cea mai simplu de arătat cu degetul şi cea pe care toată a reproşat-o a fost, nu acea vizită nocturnă la domnul de Vîntu, pentru că nu aveau nimic de ascuns, nu era absolut nicio problemă, dar felul în care contracandidatul i-a aruncat-o şi faptul că nu a ripostat foarte natural. Ştia că această întrebare va fi pe tapet. Cred că a fost atacat energetic foarte mult. Erau chiar în sală oameni, care lucrau în acest sens (...) Şi nu a fost tot timpul, ci acolo unde erau momentele decisive”, a mai declarat soţia politicianului. Mihaela Geoană, care este şi preşedinte al Crucii Roşii România, a precizat că soţul său ştia că Traian Băsescu va aborda acest subiect şi avea mai multe variante de răspuns, deja pregătite. Astfel, întrebarea nu ar fi trebuit să constituie o problemă. Dar a mai declarat că au existat mai multe momente în care a simţit că lucrurile nu sunt în regulă. “Nu cred foarte mult în lucrurile astea. Dar am văzut şi la mine, pentru că erau momente în care mă simţeam fără energie şi nu mă puteam concentra.” Însă nu a dorit să indice cine au fost persoanele respective. Puterea "Flăcării violete", laitmotiv în PSD Aceeaşi explicaţie a fost dată şi de Viorel Hrebenciuc, pe 15 decembrie, tot la Antena3. În opinia politicianului, Traian Băsescu a fost mai puternic, în joia dezbaterii televizate dintre cei doi, datorită "Flăcării violete", un ritual secret care îţi poate aduce noroc. "În ziua de joi, în general, Băsescu este în formă maximă pentru că cel puţin cei care se ocupă de ezoterie ştiu ce înseamnă Ziua Flăcării violet. Dacă aţi observat, cei din PD-L purtau violet şi cravatele, şi pulovărele, şi pulovărul pe care îl purta Băsescu. Deci există o filiaţie aici. Eu cred în treaba asta, dar nu e cazul să dezvoltăm aici, putem să facem o emisiune separată", a declarat atunci Hrebenciuc. Regrete post-campanie

Soţia actualului preşedinte al PSD a mai declarat că înainte de alegeri, atât susţinători, cât şi sediul Fundaţiei „Renaşterea”, pe care o coordonează de aproape 10 ani, au fost ţinte menite să descurajeze evoluţia campaniei pesediste. “Majoritatea susţinătorilor noştri care au decis să se retragă au făcut acest lucru de frică”. Mihaela Geoană a mai precizat că în timpul campaniei, sediul Fundaţiei „Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură“, pe care o conduce, a fost spart, fără ca obiecte sau lucruri de valoare să fie furate. În plus, organizaţia a primit numeroase controale din partea mai multor instituţii, interesate fie de documentele şi de situaţia financiară, fie de nivelul de radiaţii emis de aparatul de mamografie, pe care fundaţia în foloseşte în campania sa, de prevenire a cancerului la sân, a mai precizat aceasta. Unul dintre reproşurile pe care soţia politicianului şi le-a făcut, legat de rolul său pe durata campaniei, a fost că nu a avut o implicare mai activă, că nu s-a întâlnit cu diferite grupuri de femei din ţară, acţiuni care ar fi putut atrage mai multe voturi. Aici a amintit exemplul campaniilor din SUA, unde Michelle Obama a avut o campanie paralelă cu cea a soţului său. Pentru că a adus aminte despre Prima Doamnă a Statelor Unite, Alessandra Stoicescu a întrebat care este legătura pe care Mihaela Geoană o are cu alte soţii de politicieni, şi dacă se poate aplica, şi în România, modelul american, unde multe dintre nevestele politicienilor sunt prietene. “Cred că încă nu suntem pregătiţi, dar sunt convinsă că acest lucru va veni odată cu generaţiile tinere. Fiecare îşi găseşte propriul ritm şi implicarea pe care o consideră necesară. Însă noi trăim în România, nu în SUA. Cu toate că nu cred că vom ajunge prea curând la nivelul de cunoştere, comportament şi înţelegere, ca politiencii americani, am relaţii cu multe soţii de policieni. Dar nu pot spune că sunt de prietenie”.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 2
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI