Evenimentul Zilei > Actualitate > Migranți ilegali opriți la frontiera cu Ungaria
Migranți ilegali opriți la frontiera cu Ungaria

Migranți ilegali opriți la frontiera cu Ungaria

Un număr de 31 de cetăţeni ai unor ţări din Orientul Mijlociu care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria au fost reținuți de polițiștii de frontier în sectorul Borș, în cadrul unei acțiuni comune cu autoritățile maghiare.

„Cu ajutorul aparaturii cu termoviziune a fost observat un grup format din 20 de persoane care se îndrepta pe jos, peste câmp, spre teritoriul Ungariei. Imediat s-a acţionat pentru închiderea direcţiilor de acţiune, reuşindu-se reţinerea grupului la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră. Cele douăzeci de persoane au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului PF Borş, pentru cercetări”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că grupul era format din 11 cetăţeni din Irak, cinci din Siria, trei din Iran şi unul din Afganistan – cincisprezece adulţi şi cinci minori cu vârste între 12 şi 17 ani. Toţi sunt solicitanţi de azi în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Tot sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea lui Mihai, judeţul Bihor și cei din sectorul Carei, aflaţi în misiune pe DN 19, au oprit pentru control două autoturisme conduse de cetăţeni români, care circulau în regim de taxi, în care se aflau trei bărbaţi, două femei şi şase minori.

„Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, pasagerii au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani, iar minorii între 11 luni şi 13 ani. Persoanele respective au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal graniţa în ţara vecină pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se precizează în comunicat.

Poliţiştii de frontieră efectuează, în ambele cazuri, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cetăţenii străini.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: