Un specialist în cibernetică a declarat că nu există niciun semn că Microsoft ar avea noi planuri pentru a limita accesul Crowdstrike la fişiere ale sistemului de operare Windows, după pana majoră cauzată de un update al unui produs software de securitate cibernetică.
Microfost nu limitează accesul Crowdstrike
Microsoft estimează că 8,5 milioane de dispozitive din întreaga lume au fost dezactivate de pana software. Traficul aerian şi activitatea unor bănci, companii şi instituţii medicale au fost grav afectate de această întrerupere globală.
David Weston, vicepreşedinte al companiei, a spus că acest număr reprezintă mai puţin de 1% din toate dispozitivele Windows din lume, dar că „impactul economic şi social larg reflectă utilizarea CrowdStrike de către întreprinderi care rulează multe servicii critice”.
El speră că firmele au realizat că este bine să utilizeze verificări de control al calităţii actualizărilor înainte de a le trimite. Cifra oferită de Microsoft arată că este cel mai mare eveniment cibernetic de acest fel, potrivit Reuters.
Microfost a raportat o problemă semnificativă
În urmă cu câteva zile Microsoft a raportat o problemă semnificativă în serviciile de telecomunicații. Problemele extinse legate de stațiile de lucru Windows au afectat cele mai mari filme din lume. Utilizatorii din SUA, Marea Britanie, Australia, India, Germania, Spania și Noua Zeelandă raportează dificultăți. Ryanair a anunțat că se confruntă cu întreruperi la nivel mondial din cauza unei defecțiuni IT și a problemelor legate de Microsoft.
A fost haos în aeroporturi
Patru zboruri programate să plece de pe Aeroportul Henri Coandă din București au fost afectate de întreruperea sistemului. Zborul Wizz 3125 spre Abu Dhabi a avut o întârziere estimată de o oră, Wizz Air spre Bologna a întârziat 48 de minute, Wizz Air 3021 către Tenerife a avut o întârziere de o oră și 10 minute, iar Wizz Air 3099 spre Memmingen a întârziat 45 de minute. Angajații aeroportului au fost nevoiți să procedura de check-in manual pentru fiecare pasager.