Evenimentul Zilei > International > Microsoft crește formidabil și în timpul pandemiei. Cifre record atinse de compania care a devenit cea mai tranzacționată din lume
Microsoft crește formidabil și în timpul pandemiei. Cifre record atinse de compania care a devenit cea mai tranzacționată din lume

Microsoft crește formidabil și în timpul pandemiei. Cifre record atinse de compania care a devenit cea mai tranzacționată din lume

A fost un an extrem de bun pentru compania Microsoft, care a devenit la finalul acestei săptămâni cea mai tranzacționată din lume

Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie tranzacţionată public din lume și a depășit, astfel, Apple, pe fondul tendinţei descendente a titlurilor producătorului de iPhone-uri din ultima perioadă.

Microsoft este cea mai prețioasă companie ce e tranzacționează public în lume

Apple a suportat în trimestrul patru fiscal un impact de 6 miliarde de dolari ce s-a repercutat asupra vânzărilor, din cauza problemelor existente în lanţurile de aprovizionare. Iar asta a determinat ca rezultatele sale financiare să fie sub aşteptările analiştilor de pe Wall Street.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a afirmat că impactul va fi şi mai puternic în actualul trimestru, al sărbătorilor de iarnă. „Comparativ cu alte companii, care sunt mai puţin concentrate pe dispozitive, Apple este mult mai expusă la perturbările care au loc în lanţurile de aprovizionare”, a declarat Sophie Lund-Yates, analist în pieţe de acţiuni la firma Hargreaves Lansdown, conform news.ro.

Regres puternic înregistrat de cei de la Apple. Cu cât au scăzut acțiunile companiei înaintea acestui weekend și ce implică o capitalizare cu o valoare extremă

Acţiunile Apple au scăzut vineri cu 3,6%, la 147 de dolari pe unitate, preţ care implică o capitalizare de 2.410 miliarde de dolari.

Titlurile companiei care produce popularul soft Windows au urcat cu 0,7%, la 326,8 dolari pe unitate, un nivel record, conferind companiei o capitalizare de 2.460 de miliarde de dolari.

Apple, care a răscumpărat de-a lungul anilor acţiuni în valoare de 421,7 miliarde de dolari, a anunţat în aprilie un nou program de acest tip, de 90 de miliarde de dolari. Drept urmare, volumul acţiunilor publice este în scădere, compania încheind anul fiscal cu 16,4 miliarde de acţiuni listate.

A fost un an foarte bun pentru cei de la Microsoft care au crescut pe fondul cererii crescute de cloud

Acţiunile Microsoft au crescut cu 45% în acest an, susţinute de cererea pentru serviciile sale cloud în timpul pandemiei de coronavirus.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: