Evenimentul Zilei > Actualitate > Metrorex este în pericol de insolvenţă. Acuzații grave la adresa lui Cătălin Drulă: ”Halca visată de o mână de progresiști”
Metrorex este în pericol de insolvenţă. Acuzații grave la adresa lui Cătălin Drulă: ”Halca visată de o mână de progresiști”

Metrorex este în pericol de insolvenţă. Acuzații grave la adresa lui Cătălin Drulă: ”Halca visată de o mână de progresiști”

Sccandalul din jurul Metrorex ia amploare. Fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc anunță că, vineri, Consiliul de Administraţie al Metrorex urmează să declare insolvenţa companiei. Deputatul PSD îl acuză pe actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, că ar ascunde "agenda unui jaf de proporţii".

Potrivit lui Răzvan Cuc, Metrorex ar putea intra în insolvenţă. Decizia care anunță insolvența ar urma să adoptată vineri, fiind „pregătită de uneltele USR-PLUS”. „Cum v-am mai spus, ministrul Drulă vrea să atârne de gard metroul bucureștean! Mâine, într-o şedinţă pregătită de uneltele USR-PLUS din Consiliul de Administraţie de la Metrorex SA, se pregăteşte declararea insolvenţei companiei”, a scris Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook.

„Doar îngenuncheată poate compania să devină halca de bunăstare visată de o mână de progresiști”

Metrorex reprezintă o miză majoră pentru orice partid aflat la guvernare. Potrivit fostului ministru al Transporturilor, „insolvența visată înseamnă valorificarea rapidă și ticăloasă a tuturor resurselor companiei”.

„În spatele răngii și a declarațiilor războinice lui Drulă, acest „capo di tutti capi” al găștii din fruntea Ministerului Transporturilor, se ascunde agenda unui jaf de proporții. Insolvența visată înseamnă valorificarea rapidă și ticăloasă a tuturor resurselor companiei. De altfel, pe taraba acestui guvern găsim și vom găsi în continuare bucăți din avuția națională. Avuție pe care haita lui Cîțu o consideră pradă personală și o vinde cât ai clipi în folos propriu.

De ce să nu salveze Metrorex SA? Pentru că doar îngenuncheată poate compania să devină halca de bunăstare visată de o mână de progresiști susținută și de șefii haitei!”, a explicat Răzvan Cuc, în prezent deputat PSD.

Orice mișcare a lui Rădoi este raportată lui Drulă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au plasat miercuri pe controversatul Ion Rădoi, şeful sindicatului angajaţilor Metrorex, sub control judiciar. Rădoi are interdicție, printre altele, să poarte armă, să părăsească ţara şi să nu-şi exercite atribuţiile de lider de sindicat.

Avocata lui Ion Rădoi, Mariana Rădoi Ştefan, a publicat joi o serie de e-mailuri care arată că în ziua audierii şi plasării sub control judiciar a lui Ion Rădoi, ministrul Transporturilor era ţinut la curent cu desfăşurarea evenimentelor chiar de către organele de anchetă. Fotografiile publicate de avocata lui Rădoi demonstrează că, odată cu plasarea sub control judiciar, un subcomisar de poliţie a trimis imediat câte un mail către directorul Metrorex, Sorin Paraschiv, şi către actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, potrivit România TV.