Evenimentul Zilei > Social > Metrorex anunță majorări. Cartela de metrou se va scumpi cu 20%
Metrorex anunță majorări. Cartela de metrou se va scumpi cu 20%

Metrorex anunță majorări. Cartela de metrou se va scumpi cu 20%

Cartelele de metrou s-ar putea scumpi. Prețul ar urma să ajungă până la 6 lei. Cererea a fost formulată de conducerea companiei Metrorex.

Totodată, cheltuielile ar trebui să scadă cu 103 milioane de lei, doar pentru acest an. Consiliul de administraţie al Metrorex a luat această decizie, iar în luna mai ar urma să se suspende acea majorare de 18% pe care toţi angajaţii metroului au primit-o anul trecut, relatează Antena 3.

Cartela de metrou se va scumpi cu 20%

Astfel, cartela de metrou se va scumpi cu 20%. Compania a anunțat că toate angajările la Metrorex vor fi îngheţate, cu excepţia posturilor critice precum mecanicii sau controlorii din dispecerat. Acestea sunt doar câteva dintre deciziile luate pentru reducerea cheltuielilor.

În același timp, vineri la miezul nopţii ar fi trebuit să expire termenul prin care comercianţii de la metrou ar fi trebuit să elibereze spaţiile pe care unii dintre ei le au acolo de mai bine de 30 de ani.

Compania Metrorex anunţă că de săptămâna viitoare vor începe evacuările, în cazul în care beneficiarii nu vor elibera spaţiile în timp util.

Chioșcurile şi magazinele de la metrou vor fi închise

Compania Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale din stațiile de metrou că, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou. Termenul limită stabilit a fost data de 2 aprilie, se mai precizează în sursa citată.

„Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora.

Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie”, a anunat Metrorex, la finalul lunii martie.

Problemele de la Metrorex au culminat cu protestul neautorizat de la metrou al sindicaliștilor, iar acum măsura majorării prețului cartelei de metrou ar putea nemulțumi majoritatea clienților.