Judecătorii ieșeni spun că bărbatul din Iași i-a pus gând rău vecinei sale, cu care a vrut să întrețină relații sexuale și pentru că nu a putut a început să îi facă tot felul de neplăceri, în cadrul unui plan diabolic pus la punct în cele mai mici detalii. Cu toate astea, Alexandru Moșu, șantajistul, a uitat un singur lucru și anume că a fost filmat în permanență de o cameră de luat vederi care supraveghea palierul de la blocul în care locuiesc cei doi.

Potrivit rechizitoriului procurorilor ieșeni, prin care Alexandru Moșu a fost trimis în judecată pentru șantaj, inculpatul a încercat să o determine pe victimă să facă sex cu el, în caz contrar acesta ar fi amenințat cu darea în vileag a unor fapte neadevărate. ”Inculpatul a rupt un plic alb şi pe una dintre bucăţile de hârtie rezultate a scris mesajul: Te aştept jos să ţi-o mai trag că eşti bună. Dacă nu vii ori îi spun la soţul tău sau laşi 2.000 în cutia de poştă“, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Tot în actul de trimitere în judecată se arată că Moșu a băut toată noaptea respectivă, apoi a dormit ceva vreme, după care s-a trezit și și-a pus în aplicare mărețul plan. Biletul respectiv l-a pus în ușa de la apartamentul victimei după care a bătut de mai multe ori. Victima s-a speriat și nu a deschis ușa, fapt ce l-a determinat pe agresor să mai bată încă o dată și încă o dată.

Potrivit presei locale din Iași, victima a avut curaj să iasă din garsonieră abia după ora nouă dimineața, când a mers la administratorul blocului pentru a viziona imaginile înregistrate de camera de luat vederi. Așa a aflat femeia cine a fost cu noaptea în cap la ușa ei.

Procurorii mai spun că șantajistul nu s-a lăsat și a recidivat cu gestul său. Astfel, pe data de 27 ianuarie 2020 a mers din nou la ușa femeii, de data asta cu un alt bilet. „Ai jumătate de oră să vii jos. Dacă nu te spun la soţul sau prietenul. Hai să ţi-o mai trag. Dacă nu vii lasă 2.000 lei în cutia de poştă dacă vrei să nu se afle“, a scris bărbatul.

A existat și al treilea bilet, mai spun procurorii, datat 28 ianuarie 2020, în care femeia era amenințată și cu imagini înregistrate cu un film cu o partidă de amor, care nu a avut loc niciodată.

Victima a mers la Poliția municipiului Iași, unde a depus o plângere penală pe numele lui Moșu, pe care îl acuză de șantaj. La audieri, bărbatul și-a recunoscut toate faptele, susținând că a vrut doar să glumească cu victima.