Meteo. Miercuri în prima parte a zilei precipitațiile se vor transformă local în lapoviță și ninsoare în Transilvania, Maramureș și în nordul Moldovei, în timp ce în restul zonelor vor cădea numai ploi.

Precipitațiile vor fi însă slabe cantitativ, iar în Dobrogea și Bărăgan acestea vor fi aproape inexistente. La munte va ninge și se va depune un nou strat subțire de zăpada, cu precădere în Carpații Meridionali. După orele prânzului aspectul vremii se va ameliora în toată țara. Vântul va suflă moderat spre tare în est și sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 2 și 7 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 5-10 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu valori ușor mai ridicate așteptate a se înregistra în zonele subcarpatice) și 2-7 grade în Moldova, scrie Antena1.

La București, vremea va fi mohorâtă, cu cer închis, însă temperaturile se vor menține în registrul zilei de luni, fără modificări semnificative. Totuși, se înregistrează o ameliorarea a vântului. Maximele și minime termice se vor încadra între  0°C și  -4°C, iar vântul va sufla cu 9 km/h dinspre SV. Nu sunt înregistrate ploi sau ninsori, însă vremea se schimbă radical începând de miercuri.

Te-ar putea interesa și: