Evenimentul Zilei > Social > Mesajul unei profesoare în prima zi de școală. Cum i-a atenționat pe părinți să nu-i trimită cadouri
Mesajul unei profesoare în prima zi de școală. Cum i-a atenționat pe părinți să nu-i trimită cadouri

Mesajul unei profesoare în prima zi de școală. Cum i-a atenționat pe părinți să nu-i trimită cadouri

O profesoară de la unul dintre cele mai importante colegii din București le-a transmis un mesaj părinților care intenționează să-i trimită cadouri, la început de an școlar.

Profesoara Ioana Turcu predă flatulul la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Cu câteva zile în urmă, ea a reluat un mesaj pe Facebook – postat în urmă cu trei ani – adresat părinților. Mai exact acelor părinți care au obiceiul să facă cadouri, dascălilor, la început de an școlar. Aceasta pentru a atrage atenția asupra propriilor copii.

Profesoara de colegiu a ținut să sublineze că nimic din ceea ce i-ar fi putut cumpăra părinții, dintr-un magazin, nu întrece satisfacția pe care o încearcă atunci când își vede elevii pe scenă.

Profesoara Ioana Turcu a reluat, pe Facebook, o postare din 2018, intitulată „Mic ghid pentru părinți la începerea școlii”. În postare, ea a subliniat că nu are nevoie de nimic din ceea ce i-ar fi putut oferi părinții sub formă de cadou, în prima zi de școală.

„Mic ghid pentru părinți la începerea școlii:

– cafeaua o achiziționez singură, dintr-un loc anume;

– plicul strecurat subtil în vreo punguță de cadou lângă un pachețel „inofensiv” cu o eșarfă sau altceva nu face decât să-mi crească tensiunea și ajunge rapid la expeditor cu probabilitatea ca fiul/fiica să nu mai intre la clasa mea;

– parfumurile nu se fac cadou, fac parte din categoria cosmeticelor intime pe care fiecare și le alege;

– bijuteriile mi le cumpăr tot singură și foarte rar, cele pe care le port sunt foarte puține și au valoare sentimentală (le-am primit de la oameni dragi din familie);

– stresul la care mă supuneți prin insistențele care în final se dovedesc inutile este în detrimentul copiilor dumneavoastră;

– pentru munca pe care o prestez primesc un salariu, mi-am asumat asta, indiferent că este sau nu suficient; nu «așa se face», «așa se cade», «așa trebuie»! Nu trebuie, nu se cade, nu se face deloc așa!

Singura mulțumire a profesoarei

– dacă muncesc în plus sau îmi ajut elevii așa cum cred eu că trebuie să o fac nu aștept niciun fel de «foloase», singura mulțumire pe care o am este să îi văd pe scenă așa cum îi pregătesc eu să se prezinte.

Așa încât sper ca la începutul acestui an să nu mai trebuiască să țin piept încercărilor insistente și interminabile de a mă cadorisi cu diverse lucruri de care realmente nu am nevoie și pe care oricum nu le primesc. Elevii mei cu «vechime» cunosc deja aceste aspecte, știu până și faptul că nu-mi plac florile ucise”, a scris profesoara Ioana Turcu în postarea sa de pe Facebook.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: