Evenimentul Zilei > Monden > Mesajul lui Mihai Morar, după ce una dintre fetițe i s-a infectat cu COVID-19: „Dar știți ce ne lipsește tuturor…?” FOTO
Mesajul lui Mihai Morar, după ce una dintre fetițe i s-a infectat cu COVID-19: „Dar știți ce ne lipsește tuturor…?” FOTO

Mesajul lui Mihai Morar, după ce una dintre fetițe i s-a infectat cu COVID-19: „Dar știți ce ne lipsește tuturor…?” FOTO

„Măsura. Asta ne lipsește tuturor”, a scris pe Facebook, luni, 11 octombrie, prezentatorul de radio Mihai Morar, în contextul în care una dintre fiicele sale gemene s-a infectat cu noul tip de coronavirus. Deși legal nu trebuie să stea izolat și poate să circule, prezentatorul a ales să stea acasă din motive „morale”. Pandemia de COVID-19 a scos la iveală un lucru - toți oamenii „ne-am luat drepturi absolute”, este de părere Mihai Morar.

Prezentatorul de radio a anunțat pe platforma de socializare menționată anterior că una dintre fiicele sale s-a infectat cu COVID-19. Deși este vaccinat și cu a treia doză de ser imunizator și, potrivit reglementărilor în vigoare, are dreptul să iasă din casă, Mihai Morar a ales să nu o facă, din motive „morale”.

Mihai Morar și fetele gemene/ sursă: Instagram

Fostul moderator de la Antena Stars a redactat, cu această ocazie, o scurtă analiză a atitudinii cetățenilor în contextul crizei sanitare actuale, când inclusiv persoanele vaccinate pot să transmită SARS-COV-2 mai departe. Mihai Morar face trimitere la moralitate și corectitudine. „Legea suntem noi”, susțin unii, însă „Adevărul, vezi bine, nu-i nici la unii, și nicidecum la alții…”, este de părere prezentatorul de radio.

„De ce fac radio de acasă? Nu-s sănătos?!?”

„Vă scriu pe scurt, nu-s o știre. În weekend, una dintre gemene a ieșit „pozitiv” la testul PCR. Toți ceilalți din casă suntem „negativ”. Deocamdată. Important e că simptomele sunt minore și toată lumea mea e bine.

Conform noului protocol, o persoană vaccinată inclusiv cu a doua doză, chiar dacă e contact direct, nu trebuie să stea în carantină dacă nu prezintă simptome. Mai mult, eu am efectuată și doza a treia. Legal, pot circula liber pe străzi, îmi pot vedea, netulburat, de viață. Moral, însă, am ales să stau acasă.

Cred că una dintre cele mai mari daune pe care le-a făcut pandemia e aceea că toți ne-am luat drepturi absolute. „Sunt vaccinat, pot face orice vreau!” Sau, dimpotrivă, „e dreptul meu să nu mă vaccinez!” Pe de altă parte, autoritățile și-au luat dreptul să închidă când vor, ce vor, pe cine vor, uneori, fără nicio explicație sau logică. Am văzut chiar și unii medici care, în numele Cruciadei pandemice, clamau dreptul la dictatură medicală.

„Ne-am „îndumnezeit” cu toții”

Ăsta-i baiul cel mare. Ne-am „îndumnezeit” cu toții. Fiecare în micul lui dumnezeu cu „d” foarte mic. „Vaccinul ne va mântui” e religia unora. „Vaccinul ne omoară” e religia altora. „Legea suntem noi” e secta unora. Iar, Adevărul, vezi bine, nu-i nici la unii, și nicidecum la alții…

Sunt negativ. Și vaccinat. Și e și ziua mea săptămâna asta. Legea mă lasă să ies pe străzi. Dar e moral? Când știu atâția oameni vaccinați care au fost „curieri” de virus de ici-colo. M-am vaccinat ca să fiu „mai liber” decât „ratele” nevaccinat? Sau m-am vaccinat ca să mă feresc de paturi de fier și măști de oxigen?

…Adevărul e în „vai, mama noastră” de țară. Cifrele, procentele, A.T.I.-urile spun totul despre noi. Pentru că, oricare dintre noi, „știe el mai bine”. Fiecare s-a „îndumnezeit”. Și nu se închină la alți dumnezei cu d mic. Fiecare deține adevărul. Dar știți ce ne lipsește tuturor…?

Mihai Morar: „Măsura. Asta ne lipsește”

Când era prim-ministru, Nicolae Iorga îi spune lui Ion I.C. Brătianu de la Tribuna Parlamentului: „Ce pot să învăț eu de la un inginer?” Iar Brătianu îi răspunde atât: „Măsura, domnule, măsura!”

Măsura. Asta ne lipsește tuturor. Ne-am „îndumnezeit” toți, fără măsură. Toți știm, chiar dacă nici nu suntem în măsură să vorbim. În România, chiar și când se iau măsuri, se iau fără măsură. Ne dușmănim, în loc să ne unim, ne măsurăm puterile, în loc să ne adunăm puterile. Am întrecut orice măsură. Ne-am ”îndumnezeit” în dumnezei cu d mic, fără pic de smerenie.”, a scris prezentatorul de radio Mihai Morar pe Facebook.