Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul emoționant al unei mame, după moartea celor cinci copii din Bacău. „La Siret, pe malul stâng, stau mamele lor și plâng”. FOTO
Mesajul emoționant al unei mame, după moartea celor cinci copii din Bacău. „La Siret, pe malul stâng, stau mamele lor și plâng”. FOTO

Mesajul emoționant al unei mame, după moartea celor cinci copii din Bacău. „La Siret, pe malul stâng, stau mamele lor și plâng”. FOTO

La rândul ei mamă, o femeie din comuna Filipeşti, judeţul Bacău, a scris o poezie emoționantă în urma tragediei care a curmat viețile a cinci adolescenți. Evenimentul a avut loc duminică. Cinci băieți se aflau la scăldat pe malul Siretului, iar martorii spun că au intrat în apă, după alți doi copii și nu au mai ieșit.

În memoria victimelor înecate în Siret, o mamă din comuna Filipești din județul Bacău, a compus o poezie emoționantă despre tragedia care a avut loc duminică. „Plâng și satele vecine,/ Și măicuțele străine./ Plânge cerul și pământul,/ Pasărilor le-a stat cântul…”, a scris mama din Filipești, în urma stingerii din viață a celor cinci adolescenți.

Tragedie pe Siret. „Lacrima mamei n’ajunge”

„Plânge cerul și pământul/ La Siret, la Oniscani,/ Au murit cinci băietani.

Bucuroși, nevoie mare,/ Au plecat la scăldătoare.

Zi de sfântă sărbătoare,/ Duminică, amiaza mare.

Apele învolburate,/ Dar ei nu știau să’noate./ Au intrat pe rând, toti, șapte, / Al opt-ulea a stat deoparte.

Când strigau după ajutor,/ Le-a întins un bețișor. / A scos unu’ c-o prăjină,/ Pe altul l-apucat de mână.

Doară doi, el a salvat,/ Ceilalți, cinci, s-au înecat.

Doi erau frați buni de sânge, / Lacrima mamei n’ajunge.

„La Siret (…) sunt cinci cruci de băietani”

La Siret, la Oniscani,/ Sunt cinci cruci de băietani.

La Siret, pe malul stâng,/ Stau mamele lor și plâng.

Plâng și satele vecine,/ Și măicuțele străine.

Plânge cerul și pământul,/ Pasărilor le-a stat cântul…”, se arată în postarea publicată pe Facebook.

Trupurile victimelor, scoase la mal abia spre seară

Tragedia s-a petrecut pe raza localității Cotu Grosului din comuna Filipeşti, județul Bacău, iar trupurile neînsuflețite au fost găsite și aduse la mal abia duminică seară târziu. Conform informațiilor furnizate de autorități, victimele sunt doi adolescenți în vârstă de 14 ani, alți doi de 17 ani și unul de 18 ani.

Potrivit ISU Bacău, pompierii au scos pe rând din apa râului Siret trupurile celor cinci tineri, iar echipele medicale au încercat să-i resusciteze prin manevre de prim ajutor.

Incidentul de la Cotu Grosului a avut loc duminică seara, în jurul 18.20, când cei cinci adolescenți au fost dați dispăruți și exista bănuiala că s-ar fi înecat. Martorii aflați pe malul râului Siret au solicitat ajutorul ISU Bacău, prin numărul de telefon 112.