Evenimentul Zilei > Social > Mesaj sfâșietor de despărțire al fiicei lui Ivan Patzaichin: „Tata a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. A fost Ivan Inimă de Aur”
Mesaj sfâșietor de despărțire al fiicei lui Ivan Patzaichin: „Tata a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. A fost Ivan Inimă de Aur”

Mesaj sfâșietor de despărțire al fiicei lui Ivan Patzaichin: „Tata a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. A fost Ivan Inimă de Aur”

Ivona Beatrice, unica fiică a regretatului sportiv Ivan Patzaichin, a transmis un mesaj emoționant în aceste momente cumplite când a fost nevoită să-l conducă pe tatăl său pe ultimul drum.

Ivan Patzaichin şi soţia sa Georgiana s-au căsătorit în 1976. Un an mai târziu avea să vină pe lume fiica lor Ivona, cu care sportivul a avut o relație specială, o diviniza.

„Cel mai important moment din viața mea este nașterea fiicei mele, Ivona. Evident, sunt și momentele din carieră: cele cinci olimpiade, medaliile, victoriile obținute în numele țării mele”spunea atunci Ivan Patzaichin.

După încheierea slujbei, Ivona, fiica lui Ivan Patzaichin, a vorbit în lacrimi despre pierderea tatălui său

„Azi și de-a lungul vieții lui s-a scris infinit de mult. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume, ci a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur. Îl necăjeam când îi spuneam că este prea bun, mai ales la restaurant, când voia să mănânce și să ducă furculița spre gură, iar cineva îl bătea pe umăr pentru o poză sau autograf.

El lăsa furculița plină înapoi de fiecare dată și făcea o poză. Acesta era tatăl meu.

ivona-beatrice-fiica-ivan-patzaichin-4

Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist sau să dezamăgească pe cineva. A iubit oameni, a iubit sportul, iar pe mine și pe mama ne-a adorat. Viața lui a fost frumoasă, chiar dacă nu întotdeauna a fost ușoară. A iubit viața, iar viața l-a iubit. Din păcate, în acest an, ursitoarea cea rea și-a adus aminte de el și acum l-a luat de lângă noi”, a declarat Ivona Patzaichin.

Peste 100 de persoane s-au strâns la Cimitirul Bellu

Ivan Patzaichin a fost înmormântat astăzi, 7 septembrie, la Cimitirul Bellu. Funeraliile cu onoruri militare s-au desfășurat marți, la ora 13.00, la Clubul Sportiv Dinamo apoi a urmat slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu.

Peste o sută de persoane au venit la fața locului, pentru a-l conduce  pe ultimul drum. Printre cei aflați la fața locului se numără și Leon Rotman, fost canoist și dublu campion olimpic la Melbourne, în 1956, Horia Brenciu, Elisabeta Lipă (canotoare) și fotbalistul Ionel Dănciulescu.

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, în localitatea Mila 23, judeţul Tulcea. A început să practice sportul la Tulcea, la 18 ani fiind transferat la secţia de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a reuşit o carieră sportivă excepţională. În cei 17 ani dedicaţi sportului de performanţă, a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: