Evenimentul Zilei > Politica > Mesaj dur al preşedintelui PSD Vaslui, Dumitru Buzatu către preşedintele Klaus Iohannis. „Ar trebui să producă „mangleala” românilor”
Mesaj dur al  preşedintelui PSD Vaslui, Dumitru Buzatu către preşedintele Klaus Iohannis. „Ar trebui să producă „mangleala” românilor”

Mesaj dur al preşedintelui PSD Vaslui, Dumitru Buzatu către preşedintele Klaus Iohannis. „Ar trebui să producă „mangleala” românilor”

După ce preşedintele Klaus Iohannis a respins proiectul de buget pentru anul 2019 promovat de alianţa PSD-ALDE aflată în prezent la guvernare, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a criticat explicaţiile date de reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale, consilierul Cosmin Marinescu despre care a spus că „utilizează un limbaj fals științific”.

„Mai întâi trebuie să precizez că nu e vorba de nicio critică. Domnul Iohannis, printr-un soi de portavoce, un consilier prezidențial, probabil așezat în fața unui prompter, dă citire unui text inventat în raport cu care domnul Iohannis ar trebui să producă, și am să utilizez acum un cuvânt din jargon, ar trebui să producă "mangleala" românilor”, a spus Dumitru Buzatu, potrivit digi24.ro

„Pentru că domnul Iohannis nu are în primul rând nici aparatul necesar pentru a construi un buget și nici disponibilitatea de a accepta un buget construit de un guvern în funcțiune. Sigur că cel care prezintă lucrurile acstea este relativ șlefuit, utilizează un limbaj fals științific, de cunoscător economic și asa mai departe, dar el nu poate să ascundă intenția președintelui Iohannis de a tergiversa cât mai mult lucrurile. Sunt câteva chestii acolo care pot fi utilizate pentru a putea decripta mesajul acesta”, a adăugat președintele PSD Vaslui.

 „Președintele a fost de acord cu legea bugetului? Vreodată a dat dovadă de înțelegere? Vreodată, până când nu a fost obligat, fie de CCR sau de timp, a dat vreodată de înțelegere față de vreo intiativă a guvernului? Președintele Iohannis tot speră că noi îl vom suspenda. Din păcate, speranță este deșartă, pentru că nu-l vom suspenda niciodată și, din punctul acesta de vedere, așteptam să epuizeze toate mijloacele de păcălire a cetățenilor români, pe care noi le vom devoala cu încrederea că rezultatele din anii precedenți de guveranre i-au convins pe cetățeni că guvernul are dreptate, pentru că în permanență a fost creștere economică, ne-am atins obiectivele, în permanență nu am depășit limitele deficititului”, a adăugat el.

„Iată că azi președintele Iohannis încearcă să întoarcă pe dos acestea, prin intermediul, așa cum am spus… Mie îmi pare rău că exista oameni tineri de genul celui care a prezentat, de genul celui care se angrenează într-o asemenea operațiune de manipulare. Dar înțeleg că și el trebuie să câștige ceva bani pe lângă președintele Iohannis”, a mai spus Buzatu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: