Evenimentul Zilei > International > „MESAJUL NUCLEAR” al Marii Britanii pentru Rusia. Experţii militari sunt în alertă. GEST ISTORIC pentru prima dată într-un deceniu
„MESAJUL NUCLEAR” al Marii Britanii pentru Rusia. Experţii militari sunt în alertă. GEST ISTORIC pentru prima dată într-un deceniu

„MESAJUL NUCLEAR” al Marii Britanii pentru Rusia. Experţii militari sunt în alertă. GEST ISTORIC pentru prima dată într-un deceniu

Înregistrările uimitoare arată un submarin HMS Trenchant de 1417 de tone care trece prin aproape un metru de gheață în Oceanul Arctic, la doar câteva ore după ce Theresa May a ordonat implementarea unor noi sancțiuni pentru Rusia.

Un submarin a trecut printr-un strat de gheață de aproape un metru grosime, într-o demonstrație de forță pentru președintele rus, Vladimir Putin. Totul se întâmplă în lumina ultimelor acuzații aduse Rusiei, legate de otrăvirea foștilor spioni din UK.

Submarinul, care poate transporta până la 30 de rachete și torpile devastatoare, a fost primul vas al Royal Navy care a spart  gheața arctică în mai mult de un deceniu.

A apărut alături de două submarine americane.

Perechea poate deține până la 25 de torpile fiecare și este concepută pentru a vâna pe submarinele de atac cu capacitate nucleară.

Ministrul apărării, Gavin Williamson, a declarat: „Oceanul Arctic este unul dintre cele mai dure și mai dificile medii de pe pământ.

„Abilitatea submarinelor noastre de a funcționa împreună cu aliații noștri americani demonstrează că Marina Națională este întotdeauna la îndemână și gata să-și apere națiunea împotriva celor mai grave amenințări, indiferent de condițiile mediului”.

Bărcile au petrecut o zi practicând manevre de război într-o zonă a oceanului arctic pe care amiralii ruși o cunosc foarte bine.

Exercițiile au avut loc în lumina evenimentelor recente, Anglia acuzând Rusia că își omoară foșii spioni aflați pe teritoriul englezesc. Evenimentele au fost catalogate drept un atac la suveranitatea Angliei.

Statele Unite s-au alăturat Regatului Unit, Germaniei și Franței declarând că „aceasta este primul atac chimic din Europa de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, scrie TheSun.