Celebrul Bogdan Dumitrache, zis ”Crocodilul”, asociat cu gruparea ”Sportivilor” şi condamnat la opt ani de închisoare în primă instantă în dosar ”Măcelul de la mall”, i-a scris procurorului general al României în legătură cu legea privind graţierea unor fapte. Augustin Lazăr s-a declarat împotriva acestei initiaţive, iar ”Crocodilul”, care între timp s-a stabilit în Costa Rica, consideră că graţierea şi răspunderea magistraţilor sunt binevenite fiindcă în multe situaţii judecătorii au pronunţat decizii ”la comandă”!
”Nu mai este un secret că în România este cât se poate de posibil ca o persoană să fie condamnată de către o instanţă la închisoare pentru o faptă pe care nu a comis-o. S-au făcut numeroase dosare la comandă! Domnule Procurorul General al României, Augustin Lazăr, care aveţi încredere oarbă în justiţie şi care spuneaţi că magistraţii sunt oameni serioşi, cred sincer că nu cunoaşteţi toate elementele! Aveţi idee în baza a ce se pronunţă judecatorii? Nu cumva în baza ordinelor primite? Aşadar, domnule Procuror General al României, cum se poate avea încredere în magistraţi?”, îl ”atacă” Crocodilul” pe Procurorul General, după ce acesta s-a declarat împotriva Legii aministiei şi graţierii, titrează cancan.ro.
Mai mult, acesta susţine că în cazul său nu s-au ţinut cont de numeroase probe şi a fost condamnat doar pentru că este... ”interlop”. ”Există un principiu de drept ce spune "în faţa legi suntem toţi egali" indiferent de sex, religie, apartenenţă politcă, de cetăţenie. Plecând de la acest principiu de drept, indiferent de mediul din care făceam parte şi de legendele născute în jurul meu, nu mi se poate imputa răspunderea penală pentru o faptă la care în realitate nu am participat. Dar, cu toate acestea, mi s-a întâmplat şi am fost condamnat în dosarul nr.5276/2/2013, deşi în cauză rezultă foarte evident că singura victimă din dosar a declarat în faţa instanţei că nu am avut NICI UN FEL DE PARTICIPARE. Faţă de această situaţie, se naşte o întrebare foarte simplă. Aş dori domnule Lazără să răspundeţi acestei întrebări după ce verificaţi cele spuse de mine în dosarul de la Curtea Supremă”, arată Dumitrache.
El crede, de altfel, că situaţia din dosarul său nu este singulară: ”Sunt mulţi alţii care au primit pedepse cu executare în baza unor probe contrafăcute de procurori sau a unor decizii oarbe luate de judecători. De ce să nu îndreptăm toate aceste erori prin această Lege, dacă avem posibilitatea să lăsăm în libertate oameni nevinovaţi?!”