Evenimentul Zilei > International > Mercurialul imigrației clandestine. Pentru Germania se plătesc și 20. 000 de dolari!
Mercurialul imigrației clandestine. Pentru Germania se  plătesc și 20. 000 de dolari!

Mercurialul imigrației clandestine. Pentru Germania se plătesc și 20. 000 de dolari!

Poliția germană a efectuat marți o serie de raiduri în toată țara, într-o acțiune care a vizat o rețea de trafic de imigranți din Vietnam, anunță Deutsche Welle.

La raiduri au luat parte 700 de polițiști Berlinul a fost în centrul acțiunii. Aici poliția a percheziționat peste 20 de apartamente și sedii de firme, inclusiv saloane cosmetice și restaurante din estul orașului.

Acțiuni de același fel au avut, însă, loc și  în orașe din alte șase landuri germane, inclusiv Baden-Württemburg, Saxonia Inferioară și Hessa.

Oamenii legii au  emis 13 mandate de arestare și au arestat  șase suspecți. Aceștia sunt acuzații că au traficat cel puțin 155 de vietnamezi în Germania.

Poliția a luat în custodie temporară, aparent pentru interogatorii, 30 dintre persoanele traficate.

Din câte au reușit să afle polițiștii până în acest moment, contrabandiștii ar fi plătit sau ar fi promis traficanților între 5 000 și 20 000 de dolari ca să ajungă în Europa. Imigranții ilegali ar fi luat avionul din Vietnam pentru a ajunge în Europa de Est, iar apoi ar fi fost transportați pe mai multe rute spre Germania, dar și alte țări occidentale, inclusiv Franța, Belgia și Marea Britanie.Ca să  se asigure că își primesc banii, contrabandiștii îi țineau pe oameni într-o rețea de case sigure până își achitau toate datoriile!

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: