Mercenarii ruși ocupă Africa! Din urmă vin și trupele lui Putin!

Mercenarii ruși ocupă Africa! Din urmă vin și trupele lui Putin!

SUA și Uniunea Europeană par să fi pierdut deja bătălia pentru Arica. Dacă Beijingul are o inluență economică de-a dreptul covârșitoare, Rusia începe să devină principalul urnizor de mercenari și armament.

Mercenarii ruși ocupă Africa! Cunoscută pentru prezența sa masivă în Libia , compania rusă de securitate Wagner Group se extinde pe tot continentul african.

Deținută de omul de afaceri Yevgeny Prigozhin, un apropiat al lui Putin, Compania Wagner este intens implicată în conlicte din întreaga lume. Mercenarii ruși luptă în numeroase războaie, din Orientul Mijlociu până în America Latină.

Descoperire fantastică pentru medicină. Nu mai e nevoie de colonoscopie

Imediat după înființarea sa, în 2016, grupul avea cam 1.000 de luptători. În 2017 erau deja 6.000. Acum, Compania Wagner pare să aibă reprezentanțe în Argentina, la Sankt Petersburg și ăîn Hong Kong.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mercenarii ruși ocupă Africa!

Grupul a înregistrat cele mai mari succese în Africa. Din Libia, compania s-a extins pe aproape întregul continent.

Nu e implicat numai în conflictele armate,  ci și  șiî n industria extractivă. Asigură, de asemenea, și servicii de securitate cibernetică.

Unele dintre țările africane în care Grupul Wagner e prezent sunt Sudanul, Republica Centrafricană (CAR), Zimbabwe, Angola, Madagascar, Sudan, Guineea, Guineea Bissau, Mozambic și (parte probabil) Republica Democrată Congo.

Grupul a găsit un mod proitabl de a face afaceri în Africa. Oferă arme, tehnologie și mercenari și cere. în schimb, dreptul de a utiliza resursele naturale ale acestor țări .

Mercenarii ruși ocupă Africa! Grupul Wagner e prezent în 10 țări!

În Libia, Rusia l-a susținut pe generalul rebel Khalifa Haftar în lupta sa de a răssturna Guvernul de acord național (GNA) recunoscut de ONU .

Comandamentul SUA pentru Africa (AFRICOM) din 24 iulie 2020 a acuzat Rusia că „a jucat un rol inutil în Libia prin livrarea de provizii și echipamente grupului Wagner”.

Istoria secretă. Cursa mârșavă întinsă de Sinan Pașa lui Mihai Viteazul

Grupul Wagner pare să aibă în jur de 2.000 de angajați în Libia, în bazele din Sirte și Jufra.

În ciuda termenului limită fixat pentru plecarea mercenarilor străini din Libia nu a fost observată nicio mișcare pe teren.

În Republica Centrafricană, unde au existat tensiuni interne din 2013, se speculează că Rusia a înlocuit Franța ca putere externă dominantă.

Se estimează că există în prezent aproximativ 450 de mercenari Wagner în țară. Grupul protejează și minele de aur și diamante de aici și primește în schimb o parte din venituri.

În Sudan, se știe că grupul Wagner a efectuat prospecțiuni miniere m prin intermediul companiilor sale satelite „Meroe Gold” și „M Invest” încă din 2017.

De asemenea, a oferit instruire militară militarilor sudanezi. Se pare că mercenarii au o prezență în tot Sudanul, de la Khartoum până la Darfur.

În prezent, se estimează că există aproximativ 300 de mercenari Wagner în Sudan.

În Mozambic, mercenarii Wagner se află din 2018, în special sub pretextul luptei împotriva Daesh. Wagner ar fi investit 60 de miliarde de dolari în țară pentru a beneficia de resursele de gaze naturale.

Mercenarii ruși ocupă Africa! Rusia, primul furnizor de armament!

În august 2020, un raport secret al Ministerului de Externe german susținea că Rusia intenționează să își intensifice cooperarea militară cu țările africane ca parte a noii sale strategii pentru Africa. Documentul clasificat susine că Rusia a obținut promisiunea de a construi baze militare în șase țări”- Republica Centrafricană, Egipt, Eritreea, Madagascar, Mozambic și Sudan.

Cu o cotă de piață de 37,6%, Rusia este deja principalul furnizor de arme din Africa, urmată de SUA cu 16%, Franța cu 14% și China cu 9%. Algeria este cel mai mare client pentru armele rusești, urmată de Egipt, Sudan și Angola. scrie Daily Sabah.

Avertisment teribil pentru Biden. China ar putea începe războiul