Evenimentul Zilei > Social > Memoria EVZ. Trupa Vama Veche acuză PDSR de PIRATERIE
Memoria EVZ. Trupa Vama Veche acuză PDSR de PIRATERIE

Memoria EVZ. Trupa Vama Veche acuză PDSR de PIRATERIE

PDSR a folosit în campania pentru alegerile prezidenţiale din anul 2000 melodia „Nu ne mai trageţi pe dreapta“ fără acordul celor cărora le aparţinea, liderul trupei Vama Veche.

 Tudor Chirilă a acuzat atunci PDSR de piraterie. Membrii trupei au declarat că PDSR le-a adus „grave prejudicii de imagine în faţa fanilor“. Tudor Chirilă chiar a spus că nu mai are niciun chef să mai cânte această melodie. „Nu cred că PDSR va recunoaşte că a comis o ilegalitate folosind cântecul nostru în campania electorală“, spunea liderul trupei.

INFO

Vama Veche a fost o formație românească de muzică rock, fondată în septembrie 1996. Membrii fondatori sunt Traian Bălănescu (claviaturi), Liviu Mănescu (bass) și Tudor Chirilă (vocal). În toamna lui 2006 trupa s-a despărțit, iar în decembrie 2006, Traian Bălănescu, Răzvan „Lapi“ Lupu și Liviu Mănescu au acționat în instanță membrii trupei Vama – formată de ex-liderul Vama Veche, Tudor Chirilă -, pentru încălcarea drepturilor de autor asupra pieselor Vama Veche. În urma unei decizii a ICCJ pronunțată în martie 2010, Tudor Chirilă și trupa Vama nu mai aveau voie să interpreteze piesele compuse de membrii Vama Veche fără acordul foștilor lor colegi de trupă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: