Evenimentul Zilei > Justitie > Membrii clanului Brătianu s-au dat drept inspectori de la Guvern
Membrii clanului Brătianu s-au dat drept inspectori de la Guvern

Membrii clanului Brătianu s-au dat drept inspectori de la Guvern

Un cetăţean turc şi alţi nouă indivizi din clanul Brătianu au înseşat mai mulţi bătrâni din sectoul 5 şi au încercat să escrocheze mai multe firme şi să vândă imobile care nu le-au aparţinut.

Falşii inspectori de la Guvern au apărut în sectorul 5 în urmă cu trei-patru luni, spun poliţiştii. Atunci, au scos legitimaţiile din buzunar pe care scria ”inspector în cadrul Guvernului” si i-au cînvins pe câţiva bătrâni că primăria Sectorului 5 este dispusă să-i ajute, in sensul că, dacă vor cumpăra produse electrocasnice, primăria le va achita următoarele rate. Următorul pas a fost să-i convingă pe bătrâni să aducă actele necesate- talonul d epensie şi ultima factură de utilităţi, pentru a depune actele în scopul de a lua electronice şi electrocasnice. Bătrânilor şi s-a spus apoi să aştepte să le fie aprobat împrumutul iar falşii inspectori s-au întors şi au luat, în numele unui bătrân un televizor, o tabletă şi o combină mulzicală. În numele aceluiaş bătrân au luat două televizoare şi o maşină de spălat, toate în valoare de 4.500 de lei. Acesta a depus plângere la poliţie după două luni pentru că a primit somaţia de neplată.

Al doilea mod de a escroca al Brătienilor

După plângerea depusă, poliţiştii au stat pe urmele Brătienilor. Tot cu legitimaţie de falşi inspectori de la Guvern, aceştia din urmă au intrat într-un magazin din zona 13 Septembrie, unde au băgat spaima în vânzătoare pe motiv că nu fucţionează conform standardele. ”Individul a avut un discurs pentru care a studiat mult şi a argumentat ca la carte”, a explicat, pentru EVZ, unul dintre anchetatori. Şi, ca să parcă că ”închide ochii” la aceste nereguli, bărbatul a plecat cu 10 kilograme de carne. A revenit în altă zi şi a mai luat alte 10 kilograme. I-a propus apoi vânzătoarei să o ajute să îi facă rost de o casă pe care, chipurile, Guvernul ar fi pus-o în vânzare şi i-a cerut acesteia 10.000 de euro. Femeia s-a eificat cu vine are de-a face abia după ce a dat câteva telefoane la secretariatul Guvernului şi a aflat că nu există nici un angajat cu numele de pe cartea de vizită lăsată acesteia. Şi ea l-a reclamat pe individ.

Un camion cu roşii şi castraveţi pentru Brătieni

Tot cu legitimaţia falsă de inspectori de la Guvern, Brătienii au mers în Galaţi, la un mare producător de fructe şi legume. I-au recomandat unuia dintre manageri să lucreze cu o firmă a Guvernului al cărei reprezentant urma să ajungă acolo. Potrivit anchetatorilor, Brătienii ar fi cumpărat câteva societăţi comerciale din București, falimentare, pentru a se folosi de numele acestora. Ca urmare, firma din Galaţi a încasat file C.E.C. fără acoperire. Când camionul era aproape de Voluntari, unde marfa trebuia livrată, o contabilă a avut inspiraţia să verifice la bancă actul respective şi a constatat că fusesetă păcăliţi. Cu două minute înainte să intre în Voluntari, şoferul tir-ului a făcut cale-ntoarsă spre Galaţi, mai spun anchetatorii.

Produse de curăţenie de 800.000 de ron

 O altă oprire a Brătienilor a fost la o firmă care comercializează produse de curăţat. Aici, indivizii au făcut comandă de marfă în valoare de 800.000 de ron, mai spun anchetatorii şi, pentru că produsele nu existau în asemenea cantităţi în depozit, firma a promis livrarea în altă zi, timp în care i-a verificat pe ”parteneri” şi s-au edificat în privinţa acestora. Şi ei i-au reclamat la poliţie.

Poliţiştii sectorului 5 au colaborat pentru prinderea a acestora, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.. La data de 11 noiembrie a.c. au făcut 9 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 8 mandate de aducere pentru acuzaţiile de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.

Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 5 a lucrat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 5 şi au reuşit să îi trimită după gratii pe ”Goage”, ”Ninel”, ”Nicu Baboi” şi alţi câţiva cunoscuţi membrii ai clanului ”Brătianu”, care rămăseseră în libertate. Clanul a fost decimat în urmă cu trei ani, când, în urma unei acţiuni, unul dintre cei mai bătrâni pioni din grupare a făcut infarct la vederea mascaţilor.

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: