Evenimentul Zilei > Actualitate > Membri ai guvernului italian, vizati de bombe
Membri ai guvernului italian, vizati de bombe

Membri ai guvernului italian, vizati de bombe

Doua dispozitive explozive artizanale au fost descoperite, marti dimineata, in apropierea locuintelor din Sardinia a doi secretari de stat din guvernul italian, fiind dezamorsate, fara incidente, de echipe de genisti, informeaza cotidianul "La Repubblica".

Una dintre bombele artizanale a fost gasita in apropierea locuintei din Cagliari a secretarului de stat in Ministerul Apararii Emilio Casula, in timp ce a doua a fost abandonata intr-o punga, in fata casei adjunctului ministrului economiei, Antonangelo Casula.

Potrivit anchetatorilor, dispozitivele explozive sunt identice si par a fi fost fabricate de aceeasi persoana. Bombele nu ar fi putut insa exploda din cauza unor defecte de fabricatie, au precizat autoritatile.

Politia italiana considera ca incidentul ar putea reprezenta un act de intimidare la adresa lui Emilio Casula, care in ultimele saptamani a avut discutii intense cu reprezentantii administratiei regionale, pe tema prezentei fortelor militare din Sardinia.

Acesta a fost insarcinat de guvernul de la Roma cu efectuarea unui studiu referitor la posibilitatea reducerii dimensiunilor bazelor militare de pe insula, care ocupa 24.000 din cele 40.000 de hectare ale domeniului militar italian.

Cel de-al doilea dispozitiv a fost descoperit ieri de sora secretarului de stat in Ministerul Economiei, Antonangelo Casula, care nu are legaturi de rudenie cu Emilio Casula.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: