Aşa cum se ştie deja, Meghana, în vârstă de 38 de ani, s-a căsătorit cu prințul Harry, în vârstă de 35 de ani, în mai 2018 la Capela St George din Windsor. Ducesa de Sussex a purtat o rochie Stella McCartney.

Fanii regali cu ochi de vultur au observat că Meghan Markle purta un inel cu o piatră albastră imensă pe degetul inelar al mâinii drepte. De curând, a fost identificat a fi inelul cu diamante al Prințesei Diana. Toată lumea a fost surprinsă să o vadă pe Meghan purtând acel inel extrem de special, lucrat  strict pentru prinţesa Diana.

Dar şi mai interesant, Kate, soţia lui William, nu l-a purtat niciodată deşi era la fel de îndreptăţită.

Inelul are o istorie interesantă, legată în special de divorțul părinților lui Harry (Foto)

Alexandra Michell  dezvăluit totul pentru Express: „Numele Acvamarinul  provine din latină, şi  înseamnă „apa mării”. Piatra „a fost admirat încă din secolul al II-lea î.Hr., potrivindu-se tuturor tonurilor de piele. „Cea mai căutată culoare provine din minele acum epuizate ale Santa Maria din Minas Gerais, Brazilia.

„Piatra din perioada Art Deco, precum și unele din anii 1940, pot fi admirate pe cele mai scumpe bijuterii  proiectate de case renumite (printre altele) precum Cartier, Faberge și Tiffany. În zilele noastre, acvamarinele sunt favoritele în lumea selectă a modei.

Istoria inelului în ceea ce privește viața prințesei Diana

Inelul nu a fost o bijuterie regală, ci o piesă din colecția privată a prințesei Diana, lăsată lui William și Harry la moartea mamei lor.

Alexandra a continuat: „Acest inel uimitor de acvamarină a apărut pentru prima dată pe degetul prințesei Diana la sfârșitul anilor 90, când prințesa Diana a însărcinat-o pe Asprey să-l creeze folosind o piatră care i-a fost înzestrată de buna ei prietenă, Lucia Flecha de Lima.

„A fost un inel creat în timpul divorțului ei de prințul Charles. Se crede că piatra a venit din faimoasele mine Minas Gerais din Brazilia.

„Flanșat de diamante tăiate în trapez, cu un amestec dintr-o bandă de aur galben și o montura din aur alb, acvamarinul tăiat este curată și are o colorație puternică, una specială. „Prințesa Diana a ales acvamarinul pentru a putea asorta cu brățara şi perlele care fuseseră un cadou de la Familia Regală. De fapt, acvamarinele sunt una dintre pietrele preferate ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Când a murit  prințesa Diana, inelul a fost lăsat celor doi fii. Dar Harry l-a dăruit miresei sale Meghan. Ea l-a purtat ​​la nunta lor în 2018 ca un omagiu adus răposatei sale soacre.

Dar tot presa britanică a subliniat că Meghan era obsedată de Diana, iar cea mai bună prietenă a sa din copilărie a confirmat acest lucru, că-şi dorea să ajungă la Casa Regală, iar căsătoria cu Harry n-a surprins-o.

 Cât valorează acest inel imens?

În 2018, inelul a fost estimat la 75.000 de lire sterline, a spus expertul. Cu toate acestea, dacă  piesă ar fi prezentată astăzi la licitație și cu o poveste atât de neconvențională în spate, aș crede că această piesă ar aduce peste 100.000 de lire sterline, a concluzionat Alexandra Michell.