Evenimentul, televizat sâmbătă seara în SUA, a fost în sprijinul efortului internațional de vaccinare și a prezentat spectacole ale lui Jennifer Lopez, Eddie Vedder, Foo Fighters, J Balvin și H.E.R.

Megan Markle: “Femeile au fost afectate diferit de pandemie”

În mesajul său, Megan Markle a spus: „Anul trecut a fost definit de comunitățile care se reunesc neobosit și eroic pentru a căștiga lupta cu COVID-19. Ne-am adunat în această seară pentru că viitorul devine din ce în ce mai luminos, dar ne va face pe dintre noi să ne găsim drumul nostru. În calitate de președinți ai campaniei Vax Live, eu și soțul meu credem că este esențial ca recuperarea noastră să fie făcută prin prioritizarea sănătății, siguranței și succesului tuturor –  în special al femeilor, care au fost afectate în mod diferit de această pandemie.”

Ducesa însărcinată a adăugat: „Femeile, dar mai ales cele de culoare au văzut cum o generație a câștigurilor economice, a fost distrusă. De când a început pandemia, aproape 5,5 milioane de femei și-au pierdut locul de muncă în SUA și se așteaptă ca 47 de milioane de femei din întreaga lume să alunece spre sărăcie”.

Meghan a continuat: „Soțul meu și cu mine suntem încântați să avem, în curând, o fiică. Este un sentiment de bucurie pe care îl împărtășim cu milioane de alte familii din întreaga lume. Când ne gândim la ea, ne gândim la toate tinerele femei și fete din întreaga lume, cărora trebuie să li se ofere capacitatea și sprijinul pentru a merge mai departe.”

Sprijinul ducesei de Sussex și a soțului ei

La începutul acestei săptămâni, Harry și Meghan au scris o scrisoare deschisă către directorii executivi ai companiilor farmaceutice precum Pfizer, Moderna și AstraZeneca, îndemnându-i să își dubleze sprijinul pentru programul Covax sponsorizat de ONU.

Cuplul a cerut tuturor firmelor să suspende temporar drepturile de proprietate intelectuală aplicate vaccinurilor COVID, astfel încât metodele de producție pentru jab-uri să poată fi partajate.

Intervenția Sussexelor în dezbaterea globală despre lansarea vaccinului a venit la cel de-al doilea an de naștere a fiului lor Archie. Le-au cerut celor care doresc să marcheze acest lucru, să doneze fonduri ca să poată sprijini Covax.

Interviul lui Harry și Meghan cu Winfrey a creat în cadrul familiei regale o criză, după ce au pretins că monarhia este o instituție rasistă și indiferentă. Cuplul a susținut că un membru al familiei, nu regina sau regretatul duce de Edinburgh, a făcut un comentariu despre culoarea pielii fiului lor.