Megastarul Robbie Williams a fost la un pas de moarte! La fel ca Borcea în 2011

Megastarul Robbie Williams a fost la un pas de moarte! La fel ca Borcea în 2011

Într-un interviu acordat presei britanice, Robbie Williams a dezvăluit în premieră că a fost la un pas de moarte din cauza intoxicaţiei cu mercur, problemă care în România a fost mediatizată mai ales în 2011, odată cu dezvăluirile lansate de Cristi Borcea şi Mihaela, fosta şi totodată prima soţie.

În 2017, cântăreţul britanic a luat decizia de a deveni vegan chiar din cauza faptului că descoperise că a exagerat cu fructele de mare şi tonul. Robbie Williams mânca peşte oceanic şi fructe de mare de două ori pe zi pentru că ţinea o dietă centrată strict pe acest tip de carne.

Ceea ce nu ştia artistul era că se intoxica cu mercur la fiecare masă. În cele din urmă, la insistenţele soţiei, dar şi alertat de o anumită stare de rău, cântâreţul a decis să facă mai multe analize specifice. Medicii au rămas şocaţi când i-au dat rezultatele.

Caracatița, calmarul și tonul îl puteau îngropa

Consumând zilnic fructe de mare şi ton, Robbie Williams a ajuns să se otrăvească cu valori-record de mercur. Privind în urmă la tot ce a fost, starul internaţional a declarat pentru The Sun că ar fi putut  „cădea mort” din cauza acelei diete bazate pe carnea de peşte oceanic şi fructe de mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, artistul a rămas şocat când a aflat că nivelurile excesive de mercur din sânge pot provoca cancer de piele și boli pulmonare. „Mâncam pește de două ori pe zi și am avut cea mai mare intoxicaţie cu mercur pe care medicul a văzut-o vreodată.

Știi la ce m-am gândit când am auzit asta? «Am câștigat!» Așa funcționează ego-ul meu, «Am cel mai mare…» Ai spus cel mai mare? Mulțumesc. «Am câștigat literalmente premiul pentru mercur»”, a declarat cântăreţul sursei citate.

Dacă nu era Ayda Field, poate nu mai era nici Robbie Williams

Cu toate că a fost oricum destul de târziu când a aflat cât de mult rău făcuse organismului săi, Robbie Williams putea să conştientizeze pericolul şi târziu, chiar. Din fericire, soţia lui, Ayda Field (41 de ani), a fost cea care a insistat să-şi facă analize de sânge.

„Am făcut analizele pentru mercur pentru că soția mea este nevrotică și face tot felul de teste tot timpul. Oricum, slavă Domnului! Aș fi putut muri de la intoxicaţia cu mercur și arsenic”, a spus cântăreţul. Astfel, din 2017, acesta a trecut la o dietă vegană.

Oamenii sunt expuși la metilmercur când mănâncă cantități mari de pești și crustacee - în special ton, peşte-spadă, macrou și marlin. Simptomele tipice ale otrăvirii cu mercur includ un gust metalic în gură și slăbiciune musculară. Mii de oameni mor anual din cauza intoxicaţiilor cu mercur.

Robert Peter «Robbie» Williams este un cântăreț și compozitor englez care a fost nominalizat la premiile Grammy și care de-a lungul carierei a fost câștigător al premiilor BRIT. Cariera lui a început în trupa Take That, care s-a lansat în 1990.

Totuşi, în urma unor neînţelegeri clasice în lumea trupelor de acest tip, el a părăsit formația în 1995, după ce vânduse 25 de milioane de copii. Dorea o carieră solo şi în ciuda criticilor foştilor colegi, s-a demonstrat că a fost o decizie inspirată.

Robbie Williams a vândut peste 55 de miloane de albume şi a intrat în Cartea Recordurilor datorită faptului că în doar o zi a vândut mai mult de 1.6 milioane de bilete pentru turneul său mondial din 2006. Cele 15 premii BRIT și 6 premii ECHO sunt o dovadă a talentului şi charismei acestui artist. În 2004, el a fost introdus în UK Music Hall of Fame, fiind votat Cel mai bun artist al anilor '90.

Familia Borcea şi intoxicaţia cu mercur

În România, un caz celebru de intoxicaţie cu mercur a fost cel din 2011, an în care Cristi Borcea şi Mihaela au divorţat după o căsnicie de 22 ani. Până la pronunţarea divorţului la data de 23 mai, cei doi captat prim-planul la începutul acelui an şi din cauza problemelor de sănătate cauzate de mercur.