Evenimentul Zilei > Monden > Megan s-ar putea confrunta cu o bătălie juridică de nedescris. Cum vrea să-şi ţină la adăpost copiii de bunici
Megan s-ar putea confrunta cu o bătălie juridică de nedescris. Cum vrea să-şi ţină la adăpost copiii de bunici

Megan s-ar putea confrunta cu o bătălie juridică de nedescris. Cum vrea să-şi ţină la adăpost copiii de bunici

Când a apărut știrea că Thomas Markle, tatăl înstrăinat al lui Meghan, plănuia să solicite instanțelor din California accesul la nepoții săi, Lilibet şi Archie, se ştia din start că va fi un eşec pentru că este un bunic nociv care a urmărit doar bani şi faimă în tabloide.

Cel puțin o dată pe săptămână, un participant solicită sfaturi despre cum să trateze o petiție legală de la un bunic toxic care încearcă să aibă acces la copiii lor minori. Nu doar Meghan trece printr-un astfel de caz, numai că ea greşeşte prin atitudine scrie Christina Wyman, autorul viitorului roman „Jawbreaker”.

În timp ce Markle continuă să-și umilească familia în mass-media – în ciuda dorințelor fiicei sale clare de a se comportat ca un părinte responsabil – autorul amintește ușurat că așa-numitele legi ale drepturilor bunicilor la nepoţi nu erau la modă în ’80 și ’90.

Premisa acestor legi naşte o întrebare: „ copiii au nevoie de bunici?”

Cu toate acestea, fiecare stat se ocupă cu legile de acces ale bunicilor în mod diferit, de la condiții vag scrise pentru vizitare până la legi lungi, detaliate și specifice care descriu drepturile bunicilor. O parte din diferențiere ar putea proveni din faptul că „drepturile bunicilor înlesnite de legile statelor sunt o tendință destul de recentă, iar majoritatea statutelor care acordă aceste drepturi sunt în vigoare de mai puțin de 40 de ani”.

Înțeleg preocupările pe care au fost întemeiate aceste statut, scrie autorul, dar aceste legi presupun că bunicii sunt cu adevărat preocupați de bunăstarea nepoților lor, că doresc să aibă relații pozitive și sănătoase cu copiii copiilor lor și că au o influență bună. Acesta este, desigur, cel mai bun caz.

Faptul că legile privind drepturile bunicilor dețin potențialul de a acorda accesul rudelor disfuncționale la minori doar că sunt rude de sânge, este neliniștitor. Legea ar trebui să ia în considerare dacă un astfel de acces este în interesul superior al copilului, dar acest lucru este departe de a fi garantat. Mai mulți oameni au spus că bunicilor li s-a acordat acces împotriva dorințelor părinților, chiar dacă au existat abuzuri din partea părinților deveniţi bunici.

Unde a greşit Meghan în abordarea faţă de tatăl său

Dacă Markle ar acționa cu bună-credință, dincolo de interesul propriu, ar fi adresat petiții instanțelor din California în liniște, fără să se adreseze presei în prealabil, ar fi avut mai mult de câștigat.

Dar tatăl ei are o poveste de vânzare către mass-media în încercarea de a-și forţa fiica și pe Harry să-i vorbească; înainte de nunta ei în 2018, el a dat fotografii la paparazzi după ce fiica sa și prințul i-au cerut în mod explicit să evite mass-media pentru propria protecție; mai târziu, el a dat o scrisoarea personală a fiicei sale către mass-media în ceea ce părea a fi o altă încercare de a rămâne în tabloide în detrimentul imaginii fiicei sale și a cererilor de intimitate.

După aceşti ani de încercări fără succes, tatăl lui Meghan a venit cu amenințări, spunând că urmărește canale legale de acces la nepoții pe care nu i-a întâlnit niciodată – un lucru nociv care vine ca o  cireasă pe un tort deja foarte amară.

Comportamentul său ar trebui să-l descalifice de la orice acces spre nepoţii lui

Din fericire, California este unul dintre statele ale căror legi sunt foarte specifice cu privire la condițiile în care bunicii pot solicita accesul la nepoții lor și par concepute pentru a face față cererilor bunicilor care par dubioase. Potrivit instanțelor din California , Markle va trebui să dovedească o relație preexistentă cu nepoții săi „care a generat o legătură”. Vor fi luate în considerare și drepturile fiicei sale și ale soțului ei de a lua decizii cu privire la copiii lor. Și, în cele din urmă, conform legii din California, „bunicii nu pot solicita drepturi de vizitare în timp ce părinții nepoţilor sunt căsătoriți”, cu puține excepții.

Premisa pe care se bazează legile de acces ale bunicilor este, în cel mai bun caz, slabă. Uneori, nepoții sunt mai bine să nu-și fi cunoscut niciodată bunicii. Dacă se crede în rapoartele mass-media, Meghan și Harry sunt deștepți şi vor reuși să-și protejeze copiii de un bărbat care nu a făcut altceva decât să lanseze bârfe în mmedia pentru bani. Sperăm că instanțele din California vor justifica decizia lui Meghan și Harry de a ține un bunic toxic departe de nepoții săi, concluzionează autorul.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: