Evenimentul Zilei > Actualitate > Mega – plimbare cu 1000 de biciclete, în orașul cu piste de 35 de centimetri I FOTO
Mega – plimbare cu 1000 de biciclete, în orașul cu piste de 35 de centimetri I FOTO

Mega – plimbare cu 1000 de biciclete, în orașul cu piste de 35 de centimetri I FOTO

Cochete pe biciclete, fetele din Timișoara cer mai muște piste pe care să se poată plimba. Aproximativ 1.000 de tinere, îmbrăcate în cele mai șic rochițe au ieșit la o plimbare pe biciclete în grup, prin centrul Timișoarei, duminică.

Acțiunea face parte din programul Verde pentru biciclete, care promovează mersul pe două roți ca alternativă de deplasare nepoluantă.

Adriana Fanea și nepoata sa au venit îmbrăcate în costume populare autentice. ”Am venit în costum popular la Cochete pe biciclete pentru că am vrut să demonstrăm că poți să fi cochetă îmbrăcată la fel cum erau și bunicile noastre acum 70 de ani. Acesta este chiar un costum autentic, cusut manual de bunica mea. Este pentru prima dată când particip la pedalare și am considerat că, deși bicicleta e ungurească, coșul nemțesc – sufletul este românesc. Cred că putem fi cochete pe biciclete și la modul tradițional, însă opinci n-am avut”, a glumit timișoreanca Adriana Fanea.

Dincolo de plimbare și toaletele etalate, tinerele au ținut să amintească de modul aberant în care au fost desenate pistele pentru biciclete în Timișoara.

Amintim numai câteva exemple: dincolo de Podul Modoș, pe malul Begăi, pista a fost trasată,  pe o distanță de câțiva zeci de metri, în unghiuri de 90 de grade, dese. Tot pe malul canalului, pista se încheie brusc, într-un zid, sau trece prin mijlocul unui trotuar îngust. În alt cartier al Timișoarei a fost amenajată o pistă pentru bicicliști cu lățimea de 35 de centimetri. Constructorii au decis că unul dintre trotuare poate fi transformat în pistă de biciclete, deşi în mijlocul traseului sunt stâlpi, iar lăţimea nu permitea acest lucru. Lucrările s-au încheiat în toamna anului trecut. ( Foto: Pressalert, Radio Timisoara)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.