Evenimentul Zilei > Politica > Medicul Emilian Imbri este noul consilier al ministruluI Educației. Care va fi rolul său în minister
Medicul Emilian Imbri este noul consilier al ministruluI Educației. Care va fi rolul său în minister

Medicul Emilian Imbri este noul consilier al ministruluI Educației. Care va fi rolul său în minister

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a apelat la serviciile medicului Emilian Imbri, pe care l-a numit consilier pe probleme medicale.

Sorin Cîmpeanu a anunțat numirea noului său consilier, Emilian Imbri, în cadrul unui eveniment public, organizat pentru a-i determina pe elevi să se vaccineze împotriva COVID. Sarcina noului consilier al ministrului Educației este să le explice profesorilor și elevilor care sunt beneficiile vaccinării anticoronavirus.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că abia vineri, dacă rata de infectare cu noul coronavirus se va menține peste şase la mie, se va lua o decizie cu privire la școala online. El a spus că optează pentru menținerea activității didactice cu prezenţă fizică.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori.

„La acest moment regula este clară, în localităţile unde se depăşeşte rata de infectare de şase la mie, la nivelul zilei de vineri, zi de referinţă, şcolile ar urma să treacă în online, cu excepţia şcolilor speciale, grădiniţele şi creşele urmând să rămână deschise. Primim foarte multe solicitări în acest sens, sunt convins că toţi cei îndreptăţiţi să se pronunţe vor căuta acel numitor comun în interesul elevilor, atât din perspectiva educaţională, cât şi din perspectivă sanitară”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Sondaj World Vision România: Ce îşi doresc elevii şi profesorii în noul an școlar

Ministerul va lua o decizie până vineri

El a precizat că până vineri urmează să fie luată o decizie, la Ministerul Educației cu privire la felul în care se va desfășura școala în următoarea perioadă.

„Până vineri va trebui să anunţăm cât se poate de clar pentru că vineri este ziua în care anunţăm scenariul pentru săptămâna următoare, care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleaşi reguli sau dacă, aşa cum ne dorim noi din domeniul educaţiei dacă cei din domeniul sanitar sunt de acord, vom putea să menţinem, pe modelul grădiniţelor şi şcolile deschise până la apariţia unui număr de cazuri.

Ieri am primit şi o informare de la reprezentanţa României la Bruxelles prin care am analizat deciziile luate în toate celelalte state europene cu privire la modul de funcţionare al şcolilor. Cele mai multe state aplică principiul şcolile se închid ultimele şi se deschid primele”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Ministerul ia în calcul ca activitatea școlilor să fie decuplată de rata de incidență, iar elevii să meargă la școală indiferent de rata de incidență, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.