Evenimentul Zilei > Justitie > Medicul din Mehedinți care emitea certificate verzi false a fost arestat! Unul dintre pacienții săi a ajuns la spital în stare gravă
Medicul din Mehedinți care emitea certificate verzi false a fost arestat! Unul dintre pacienții săi a ajuns la spital în stare gravă

Medicul din Mehedinți care emitea certificate verzi false a fost arestat! Unul dintre pacienții săi a ajuns la spital în stare gravă

”Vaccinare la chiuvetă” pare să fie o metodă destul de căutată de românii anti-vacciniști. Emiterea certificatelor verzi false se pedepsește, iar cazul medicului din Mehedinți este dovada clară. Joi, bărbatul a fost arestat preventiv, după ce, unul dintre pacienții săi a ajuns în stare gravă la spital.

Un medic din Mehedinți emitea certificate de vaccinare contra COVID-19 false. Pacienții se prezentau la cabinet, însă serul nu le era administrat, ci acesta mergea la chiuvetă. Joi, medicul a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, după ce un dosar a fost deschis pe numele său pentru fals intelectual, fals informatic și zădărnicirea combaterii bolilor. Anunțul cu privire la arestare a fost făcut de către IPJ Timiș.

”La 4 noiembrie a.c., Judecătoria Timişoara a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului cercetat pentru fals intelectual, uz de fals, fals informatic şi zădărnicirea combaterii bolilor”, a transmis joi seara, IPJ Timiş, conform news.ro.

Miercuri dimineață, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Timiș au descins la mai multe adrese de pe raza a trei județe. Un medic din Mehedinți era acuzat pentru emiterea certificatelor de vaccinare false. Cadrul medical era ajutat de o echipă de oameni pentru a găsi pacienți dornici să plătească pentru un act fals, care le asigură libertatea. Perchezițiile au fost făcute la șase adrese din județele Mehedinți, Gorj și Timiș, persoanele fiind suspecte că fac parte din rețeaua așa-numită “vaccinare la chiuvetă”.

Medicul din Mehedinți a ajuns în atenția organelor legii în urmă cu câteva luni, atunci când unul dintre presupușii pacienți ai acestuia a ajuns la spital în stare gravă. Pacientul deținea un certificat verde pentru vaccinare, însă nu fusese imunizat niciodată.

Conform informațiile oferite de anchetatori, cadrul medical ar fi emis certificate de vaccinare false pentru zeci de persoane din întreaga țară. Polițiștii au descins miercuri la mai multe adrese, dintre care două sunt cabinetul și locuința medicului.

Cadrul medical din Mehedinți este acum cercetat pentru pentru fals intelectual, uz de fals, fals informatic și zădărnicirea combaterii bolilor. Acesta a fost arestat preventiv, pentru o perioadă de 30 zile. Medicul nu a fost singurul ridicat de către autorități. La audieri au fost duse și alte persoane, suspectate că ar face parte din rețeaua “vaccinare la chiuvetă”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.