Iată povestea inexplicabilă a fetei cu lacrimi de cristal

Satenik, originară din satul Spandarayan, din Armenia, plânge zilnic circa 50 de lacrimi solide, care sunt asemănătoare cu mici cristale. Dar cine crede că acesta este un noroc, se înşeală. „Este un infern”, susţine fata care explică durerile şi problemele legate de straniul fenomen.

Mirror: ”Eram la dentist şi se pare că mi-a intrat praf în ochi. M-a durut. Am fost la oculist şi câteva cristale mi-au fost extrase din ochi. La început, medicamentele păreau să mă ajute, dar acum lacrimile de cristal sunt şi mai dese„, a povestit fata de 22 de ani.

Cazul său a fost studiat de mulţi medici care au analizat lacrimile de cristal

Până acum, însă, niciun specialist n-a înţeles din ce cauză se produce acest fenomen. Unicul care a ipotizat o explicaţie este oftalmologul rus Tatiana Şilova, care a explicat raritatea patologiei fetei, datorată probabil creşterii cantităţii de sare din lacrimi. Lacrimile sunt compuse din proteine, grăsimi, sare şi microelemente. Dacă sarea creşte în cantitate poate cauza cristalizarea, iar proteinele pot mări densitatea. Problema, însă, este că cristalele pot să apară şi în altă parte, în ficat, în rinichi şi să se depoziteze în organe.

Fata trebuie să meargă în străinătate pentru a fi consultată de alţi specialişti care o pot ajuta, dar familia nu-şi poate permite acest lucru. Între timp, cazul este studiat şi de sistemul sanitar armean, sub supravegherea ministrului Sănătăţii: ”Avem în program o altă întâlnie cu Satenik, cu obiectivul de a strânge noi informaţii. Vom încerca să înţelegem ce se petrece cu pacienta”.