Evenimentul Zilei > Social > Medicii nu recomandă asta! Combinația fatală pe care o faci când iei medicamente. Trebuie evitat cu orice preț
Medicii nu recomandă asta! Combinația fatală pe care o faci când iei medicamente. Trebuie evitat cu orice preț

Medicii nu recomandă asta! Combinația fatală pe care o faci când iei medicamente. Trebuie evitat cu orice preț

Specialiștii în medicină vin cu noi recomandări pentru persoanele care urmează un tratament medicamentos. Se pare că nu doar în combinație cu băuturile alcoolice acestea pot deveni un pericol pentru sănătate, ci și în combinație cu unele alimente. Farmaciștii susțin că este recomandat ca atunci când luăm anumite pastile, să acordă o atenție mai mare alimentației.

Cu toții știm că atunci când ne aflăm sub tratament medicamentos este bine să evităm băuturile alcoolice. Se pare că nu doar această combinație este una mai puțin indicată. Specialiștii în domeniu susțin că și unele alimente pot avea efect asupra pastilelor pe care le luăm. Iată ce combinații trebuie să eviți în materie de alimente și medicamente.

Lactate și antibiotice

Poate vă întrebați de ce această combinație nu este una favorabilă. Ei bine, medicii susțin că antibioticele intră în conflict cu mineralele care se găsesc în produsele lactate. Combinați nu este una care să agraveze situația, însă nici bine nu ne face. Lactatele previn absorția antibioticului, ceea ce înseamnă că reduce abilitatea de a lupta contra infecțiilor. Antibioticele care nu merg combinate cu produsele lactate sunt cele din clasa tetraciclinei. Dacă iei un astfel de tratament, evită să consumi orice produs lactat (lapte, iaurt, brânză, etc) cu cel puțin două ore înainte de administrarea pastilelor. De asemenea, specialiștii ne recomandă să fim atenți și în legătură cu alte minerale, pentru că pot avea efecte similare asupra antibioticelor. Cel mai bine este să solicitați sfatul medicului sau a farmacistului.

Cărnurile afumate și antidepresivele

În acest caz, vorbim despre o combinație care ne poate afecta sănătatea. Conform specialiștilor, această asociere poate duce la creșteri rapide de tensiune arterială. Cel mai important aspect atunci când vă aflați sub un tratament cu antidepresive este să știți ce tip de pastile sunt. Dacă vorbim este categoria monoaminelor, atunci trebuie să fiți extrem de atenți ce alimente consumați. Specialiștii recomandă să le evitați pe cele bogate în amoniacidul tiramina. Nu doar carnea afumată trebuie exclusă din alimentație atunci când iei antidepresive. Pe lista alimentelor care nu sunt recomandate se află somonul afumat, vinul roșu, hot dog-ii, brânza veche, sosul de soia și berea.

Înainte să urmați orice tip de tratament medicamentos, este bine să vă consultați cu medicul sau cu farmacistul și în ceea ce privește regimul alimentar.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.