Evenimentul Zilei > Monden > Medicii au confirmat: regina Elisabeta a II-a a cedat! Se pregătește un mesaj video. Alertă
Medicii au confirmat: regina Elisabeta a II-a a cedat! Se pregătește un mesaj video. Alertă

Medicii au confirmat: regina Elisabeta a II-a a cedat! Se pregătește un mesaj video. Alertă

Din păcate pentru supușii ei din Glasgow, Regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să țină cont de ceea ce i-au spus medicii și a anunțat „cu regret″ că nu va putea să participe la Conferinţa ONU despre schimbările climatice (COP26), eveniment organizat în celebrul și totodată cel mai mare oraș din Scoția.

Medicii care au consultat-o recent pe regina Elisabeta a II-a i-au recomandat să se odihnească având în vedere cei 95 de ani ai săi, dar și faptul că recent a fost internată în spital.

Vestea despre absența de la Conferinţa ONU despre schimbările climatice (COP26), a fost confirmată marți de reprezentanții Palatului Buckingham. Anunțul vine la mai puţin de o săptămână după o noapte de spitalizare a suveranei britanice.

„În urma unei recomandări de a se odihni, regina îndeplineşte sarcini uşoare la Castelul Windsor. Majestatea Sa a decis cu regret să nu se deplaseze la Glasgow pentru a participa la recepţia organizată cu prilejul COP26, luni, 1 noiembrie.

Majestatea Sa este dezamăgită că nu poate participa la recepţie, dar se va adresa delegaţilor reuniţi printr-un mesaj video înregistrat″, se arată în comunicatul de presă.

Regina Elisabeta a II-a suverana cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii. Săptămâna trecută, în noaptea de miercuri spre joi, ea fost internată în spitalul londonez King Edward VII.

N-a fost Covid-19. Atât au spus medicii

Despre afecțiunea care a dus la această decizie s-a păstrat discreția. Reprezentanții Casei Regale au spus doar că internarea reginei nu are legătură cu boala infecțioasă Covid-19.

Regina Elisabeta e văduvă după moartea prințului Philip – sursa: flick.com

Regina a revenit la Castelul Windsor vineri. A urmat un program bazat pe odihnă şi câteva activităţi uşoare. Elisabeta a II-a conduce 15 ţări şi teritorii, inclusiv în Australia, Canada şi Noua Zeelandă.

În 2022, ea va celebra împlinirea a 70 de ani de când a urcat pe tronul Regatului Unit. Așa cum se știe, suverana este renumită pentru sănătatea robustă. Prin urmare, continuă să participe la numeroase angajamente publice oficiale.

Regina Elisabeta a II-a și-a mai anulat o vizită

Cu toate acestea, ea a fost nevoită să îşi anuleze o vizită oficială în Irlanda de Nord săptămâna trecută, din cauza incidentului amintit mai sus. Marţi, 26 octombrie 2021, ea a participat la primul angajament oficial după spitalizare.

Trebuie spus că episodul de săptămâna trecută a reprezentat prima internare a reginei după mulţi ani.  Potrivit ultimelor informații transmise de reprezentanţii Casei Regale, suverana se simte bine în prezent şi are o dispoziţie bună.

Acesta a fost și motivul pentru care regina Marii Britanii a participat marți la două audienţe organizate în format virtual.  În prim-plan a fost primirea noilor ambasadori ai Coreei de Sud şi Elveţiei. În timpul acestui eveniment public, suverana a purtat o ţinută vestimentară galbenă şi a fost zâmbitoare.