Evenimentul Zilei > Justitie > Medici din Brăila și Constanța lucrau pentru familia interlopului Sgîrcitu din Brăila, într-o rețea de rețete false
Medici din Brăila și Constanța lucrau pentru familia interlopului Sgîrcitu din Brăila, într-o rețea de rețete false

Medici din Brăila și Constanța lucrau pentru familia interlopului Sgîrcitu din Brăila, într-o rețea de rețete false

Nouă milioane de lei este prejudiciul descoperit de procurorii DIICOT într-o anchetă care vizează eliberea de rețete false în Brăila și Constanța.

 Gruparea era formată din familia unui interlop, medici și angajați ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Actorii

TRIȘORII – Medicii. Doctori din Brăila și Constanța eliberau rețete false.

Brăila: Cosmin Boldeanu, Daniela Vasile (ambii, oncologi), Paul Crețu, Claudia Pleșea și Vasile Sorica (toți trei, de familie).

Constanța: Eugenia Muja, Elena Dumea (ambii, boli infecțioase) și Mihaela Irina Mătărângă (pediatru). COMPLICII – angajați CNAS. Conform procurorilor DIICOT, aceste rețete erau decontate de angajații unei farmacii cu acordul salariaților CNAS.

BENEFICIARII – Familia interlopului Sgîrcitu. Farmacia Ahmeya Pharm Brăila este cea prin care s-a produs prejudiciul de nouă milioane de lei. A fost înființată de interlopul Titi Sgîrcitu în 2009 și este administrată de soția sa, Liliana Valentina. Eliberat condiționat vineri, mafiotul brăilean s-a trezit, ieri dimineața, cu mascații la ușă.

Șeful penitenciarului, adus la audieri

Anchetatorii l-au adus la interogatoriu și pe Adrian Iacob, șeful Penitenciarului Focșani, de unde a fost eliberat Sgîrcitu.

Mai mult, soția medicului Cosmin Boldeanu, Anca Andreea Boldeanu, este judecător la Tribunalul Brăila.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.