Evenimentul Zilei > Social > Medicamentul așteptat de întreaga planetă. Va ajunge repede la pacienți, milioane de vieți vor fi salvate
Medicamentul așteptat de întreaga planetă. Va ajunge repede la pacienți, milioane de vieți vor fi salvate

Medicamentul așteptat de întreaga planetă. Va ajunge repede la pacienți, milioane de vieți vor fi salvate

NHS va lansa un nou medicament care scade colesterolul. Pentru început, serviciul de sănătate va face noul tratament, inclisiran, disponibil pentru 300.000 de pacienți cu colesterol ridicat și cu antecedente de boli cardiovasculare în următorii trei ani.

O singură injecție de inclisiran produce reduceri susținute ale nivelului colesterolului. Sute de mii de oameni vor avea în curând acces la acest medicament care scade colesterolul şi va salva vieți în următorul deceniu, au anunţat cercetătorii.

Numărul persoanelor care vor beneficia de noul medicament, inclisiran, ar putea crește la aproape jumătate de milion peste perioada inițială, spun șefii din sănătate.

Medicamentul, care ar putea preveni atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, va fi administrat ca injecție de două ori pe an și va putea fi utilizat alături de tratamentele existente.

Bolile de inimă sunt cele mai periculoase boli din lume și reprezintă un sfert din toate decesele din Anglia în fiecare an, curmând aproximativ 140.000 de vieți.

Inclisiran va fi administrat în cabinetele de medicină generală, mai degrabă decât în ​​spitale, pentru a ajunge mai repede la pacienți

După prima doză, tratamentul va fi administrat din nou după trei luni și apoi de două ori pe an. Amanda Pritchard, director executiv al NHS, a declarat ca lansarea face parte dintr-un angajament de a utiliza tratamente de ultima ora pentru a salva si îmbunătăți viețile pacienților.

„Bolile de inimă sunt încă una dintre principalele afecțiuni ucigătoare, așa că este fantastic să avem acum un tratament atât de eficient și convenabil pentru cei care trăiesc cu niveluri periculoase de colesterol”, a spus ea.

„Acordul la nivel mondial pentru implementarea inclisiranului va salva vieți și va permite sutelor de mii de oameni să beneficieze de acest tratament revoluționar, fiind în același timp echitabil la preţ”.

Lansarea tratamentului urmează studii clinice care au arătat că medicamentul scade nivelul unui tip de substanță grasă numită LDL-C găsită în sânge prin creșterea capacității ficatului de a o elimina.

Nivelurile ridicate de LDL-C fac ca persoanele să fie mai susceptibile de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral

S-au făcut eforturi „fără precedent” pentru a menține costul „accesibil”, a spus NHS. Jules Payne, director executiv al HEART UK, a salutat lansarea, numind medicamentul „un instrument suplimentar în armura împotriva bolilor cardiovasculare”.

„Colesterolul ridicat este foarte frecvent și este o cauză majoră a bolilor cardiovasculare, iar lipsa simptomelor înseamnă un prim semn al problemei, şi aanume a unui atac de cord”, a adăugat el.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat că „noul tratament care va salva viața va face o schimbare majoră pentru sute de mii de oameni din întreaga Anglie” și a adăugat: „Acesta este un mare pas înainte în abordarea flagelului bolilor de inimă, care ucide mii de oameni în fiecare an”, relatează news.sky.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: