Evenimentul Zilei > Justitie > Medic reținut pentru luare de mită. Se ruga zilnic să ia cât mi mulți bani și nu fie prins de procurori
Medic reținut pentru luare de mită. Se ruga zilnic să ia cât mi mulți bani și nu fie prins de procurori

Medic reținut pentru luare de mită. Se ruga zilnic să ia cât mi mulți bani și nu fie prins de procurori

Medicul chirurg, Gheorghe Neață din Târgu Jiu, fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, și fost consilier județean, a fost reţinut, joi, pentru luate de mită în formă continuată.

El este acuzat de condiţionarea actului medical, patru plângeri fiind depuse împotriva lui de către pacienţi cărora le-a pretins bani sau bunuri. În urma percheziţiei care a fost făcută în această dimineaţă, în biroul medicului a fost găsit o adevărată avere.

„În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziţie domiciliară în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg. -Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 curo şi 350 lire sterline), banii fiind depozitaţi într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum precum băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorul a reţinut că, potrivit declaraţiei de avere, medicul deţine depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 lei. „Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez!“ Anchetatorii au montat microfoane în cabinetul medicului.

Medicul cerea ajutorul lui Dumnezeu pentru a-i da mulţi bani şi să fie ferit de procuror

Anchetatorii au montat microfoane în cabinetul medicului și nu le-a venit să creadă ce aud. El rostea în fiecare dimineaţă o rugăciune în care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu pentru a-i da mulţi bani şi să fie ferit de procurori: „Suspectul N.G. ora conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, banî mulţi, bine lui A ….fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!”. Mai mult decât atât, medicul purta monologuri în care vorbea tot despre mita oferită de pacienţi, rezultând că era obsedat de ban: „Subţire de tot. 4, 5.,6…. Aaa. Bun, mă! Buuun Mi-a dat 5 milioane, hai .. păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6“.

Din alt mololog rezultă că medicul era interesat doar de bani: „De pildă, în data de 09.06.2021, la ora 22:45, fiind de gardă, medicului N.G. îi sună telefonul, iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: «Daca e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!»“, se mai arată în comunicatul de presă. Nouă spăgi de la pacienţi în 10 zile Patru denunţuri au fost depuse împotriva medicului, iar procurorii au stabilit că a primit şpăgi de la nouă pacienţi în zece zile.

Reținut de procurori a ieșit din spital cu cătușe la mâini

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a unui medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Municipiul Târgu Jiu, cercetat pentru mai multe infracţiuni de luare de mită. Reţinerea s-a dispus începând cu astăzi, 8 iulie 2021, orele 12:30, până în prezent s-au aprobat în cauză 13 infracţiuni de luare de mită. Iniţial au existat patru denunţuri , patru martori denunţători, care au conturat faptul că medicul chirurg respectiv condiţionează actul medical, pretinzând şi primind sume de bani. Ulterior, potriviţi probatoriului administrat în cauză, s-a stabili că este real ceea ce s-a semnalat iniţial, iar în perioada 6 – 16 iunie 2021, din administrarea parţială a probatoriului administrat, a rezultat că medicul chirurg respectiv a primit sume de bani şi diferite bunuri, de la un număr de nouă persoane“, scrie Adevărul.

Medicul Neaţă a ieşit cu cătuşe la mâini. El a refuzat să facă vreun comentariu.

Vinovat de malpraxis a fost obligat să plătească despăgubiri

Gheorghe Neață a fost găsit vinovat de un caz grav de malpraxis, fiind obligat de instanţa de judecată să plătească despăguburi . În anul 1999, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat pe viaţă. Ion Milconiu a venit la spital şi a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenţia a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist. După operaţie, pacientul a rămas paralizat, fiind imobilizat la pat. Medicii legişti au constatat că rahianestezia a fost făcută necorespunzător şi aceasta a fost cauza paraliziei. Ion Milconiu a făcut plângere penală împotriva medicului Neaţă. Medicul chirurg a fost obligat în cele din urmă să-i plătească pacientului despăgubiri de 800 de milioane de lei vechi şi achitarea unei rente viagere de câte trei milioane de lei vechi pe lună.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: