Medic italian: „Catastrofiştii vor fi dezamăgiți. Iată tot adevărul despre infecții”

Medic italian: „Catastrofiştii vor fi dezamăgiți. Iată tot adevărul despre infecții”

Matteo Bassetti, profesor de boli infecțioase al Universității din Genova și director al Clinicii de Boli Infecțioase a spitalului San Martino din Genova, pare că nu doreşte să calmeze controversele privind gravitatea cazurilor de coronavirus din Italia.

Astfel, pe pagina sa de Facebook, cunoscutul specialist în boli infecțioase aruncă mai multe săgeţi împotriva tuturor experților care au prevăzut o creștere a cazurilor și a deceselor, scrie Il Giornale.

"Continuă să se înregistreze o scădere rapidă a cazurilor spitalizate de Covid-19, atât în secţiile de resuscitare, cât și în celelalte, cu un număr atât de mic cum nu s-a mai văzut de la începutul lunii martie. Catastrofiștii și pesimiștii de care Italia a fost și continuă să fie plină nu vor fi mulțumiți de aceste date.

Ca de altfel şi mulți dintre colegii mei. Să nu uităm, de altfel, că aceste cifre încurajatoare, atât cele ale bolnavilor, cât și ale persoanelor asimptomatice, sunt cele post-redeschidere (4 mai-18 mai-3 iunie). De unde constatăm că mult temuta şi eronat profetizata creştere a numărului contagierilor nu a avut loc".

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, Bassetti a subliniat că ceea ce a speriat și a creat multe probleme sistemului italian de sănătate, în lunile februarie și martie, au fost în principal spitalizările, în special cele ale pacienților care ajungeau la spital în situații grave. Aceste numere au continuat să crească cel puțin până la începutul lunii aprilie. Basseti a mai a dorit să sublinieze că "noile contagieri din ultimele zile ne îngrijorează mai puțin, din ce în ce mai puțin".

Nu este prima dată când specialistul în boli infecțioase a constatat schimbări semnificative în epidemia în curs. În trecut, până şi el s-a dezechilibrat puţin declarând că virusul își pierde puterea inițială și agresivitatea pe care o avea la mijlocul lunii martie.

Pe lângă faptul că subiecții care ajung în spital în ultimele săptămâni au o complexitate mult mai mică a bolii decât în trecut. Acum, pacienții nu mai trebuie spitalizați în secții de terapie intensivă. Cu tot respectul față de cei care au susținut mereu tezele catastrofale.