Evenimentul Zilei > International > Medic din Italia acuzat de omor, după ce a operat o româncă. A suferit ”9 luni de agonie”. FOTO
Medic din Italia acuzat de omor, după ce a operat o româncă. A suferit ”9 luni de agonie”. FOTO

Medic din Italia acuzat de omor, după ce a operat o româncă. A suferit ”9 luni de agonie”. FOTO

Un medic chirurg din Italia a fost acuzat de omor, după ce a operat o româncă. Partenerul femeii spune că pacienta a suferit nouă luni de agonie după intervenția chirurgicală.

Un medic chirurg din Italia a fost acuzat de omor, după ce a tratat o pacientă româncă. Femeia a suferit de o formă foarte gravă de infecție, ulterior fiind supusă mai multor intervenții chirurgicale prin care a încercat să-și rezolve problemele de sănătate agravate. Acestea nu au avut însă, succes, iar pacienta s-a stins.

Românca a contractat o infecție care s-a agravat

Ana Maria Crăciun, o româncă în vârstă de 36 de ani, s-a deplasat în Italia, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale demarate de medicul Mattia Colli, de la ”Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică MC” din Milano.

În urma intervenției, românca a contractat o infecţie intraspitalicească.

După operație, Ana Maria Crăciun s-a reîntors în țară, unde, în urma complicațiilor de la operația de liposucție, a fost nevoie să mai fie supusă unor alte intervenții chirurgicale, pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.

A trăit nouă luni de agonie

În România, Ana Maria Crăciun a suferit mai multe intervenții pentru a se trata de ”fasciită necrozantă”, ceea ce se referă la o formă foarte gravă de infecție.

Deoarece starea ei nu s-a îmbunătățit, femeia a fost transferată la Fundația Poliambulanza din Brescia și apoi la un hospice din Orzinuovi.

Din nefericire, după ”9 luni de agonie”, așa cum a acuzat partenerul ei, în anul 2018, Ana Maria Crăciun s-a stins.

Bărbatul a înaintat o plângere autorităților, conform căreia operația de liposucție coordonată de medicul Mattia Colli de la ”Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică MC” din Milano a condus la moartea pacientei, notează stiridiaspora.ro.

Potrivit avocatului medicului Mattia Colli,  Gian Filippo Schiaffino, cadrul medical „a respectat toate regulile și prescripțiile chiar și în faza postoperatorie”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: