Întâmplarea a avut loc luni dimineață și a fost filmată de dr. Liviu Mugur Riza, cel care a provocat scandalului și care, în consecință, a și fost sancționat. Bărbatul a postat miercuri filmul amendării sale pe Youtube, reclamând că nu știe cum a ajuns acolo și că a fost deranjat în timpul unei intervenţii chirurgicale, arată Gds.ro. Polițiștii spun cu totul altceva.

”Poliţiştii Sectiei 2 au fost sesizaţi pe 112 cu privire la faptul că un medic din cadrul spitalului are o atitudine nepotrivită faţă de colegi, în sensul că îi jignea şi îi împiedica să-şi desfăşoare activitatea în bune condiţii. Poliţiştii au ajuns la faţa locului, au intervenit pentru detensionarea situaţiei, au luat declaraţii de la martori şi au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, în cuantum de 3.000 de lei faţă de medicul respectiv. Solicitarea a făcut-o o colegă de-a medicului. Dar cei care erau deranjaţi de atitudinea medicului în cauză erau mai mulţi, medici, asistenţi. Scandalul s-a petrecut în blocul operator. Le-au permis poliţiştilor accesul acolo, asigurându-i că nu se întâmplă nicio intervenţie, au intrat acolo, au purtat o discuţie care se vede pe filmare. În baza declaraţiilor obţinute de la martori, medicul a fost sancţionat cu amendă”, au transmis, prin Biroul de presă, reprezentanţii Poliţiei Dolj.

Medicul acuzat a declarat, corespondentului Mediafax, că sosirea poliţiştilor a fost o surpriză pentru el. ”Probabil poliţiştii au încurcat clădirea şi au intrat în cel mai mare spital a l României, fiind invitaţi de o doctoriţă care e frustrată în ceea ce mă priveşte. E nemăritată şi am refuzat-o probabil”, a spus dr. Riza.

Reputație de scandalagiu violent

Gds.ro a prezentat, la începutul lunii mai, un alt incident în care a fost implicat același doctor. Urologul a fost acuzat atunci de colegul său, medic urolog și el, că l-ar fi pălmuit peste cap,  deoarece ar fi refuzat să contribuie la o chetă făcută pentru a recompensa cu un cadou pe cel care a reparat unul dintre aparatele secției. ”Polițiștii Secției 2 Poliție Craiova au fost sesizați telefonic de un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Craiova, care a reclamat faptul că a fost lovit peste ureche de un alt medic, coleg cu el. Ulterior, persoana vătămată s-a prezentat la sediul Secției 2 Craiova, unde a formulat o plângere împotriva agresorului“, au precizat la momentul respectiv polițiștii doljeni. Ei i-au recomandat medicului să se poarte civilizat.

Activitate medicală suspendată 6 luni. Au murit oameni

Nu în ultimul rând, trebuie amintit un alt epidod care l-a avut ca protagionist pe același medic. În toamna anului 2002, lui Riza i s-a interzis să profeseze timp de 6 luni. Practic, el nu a fost lăsat să mai intre în sala de operații, dezvăluie Gds.ro, după ce conducerea spitalului ar fi constatat că mai mulți pacienți ai acestui medic (15, conform sursei citate) ar fi decedat în urma intervențiilor. ”Numai in ultimele trei saptamini, in Clinica de urologie au decedat doi pacienti care au fost operati de Riza. Nu s-a stabilit inca gradul de vinovatie a medicului in cauza. Acest lucru necesita o analiza a forurilor superioare. Eu nu sint decit un for administrativ”, a declarat Firmilian Calota, directorul Spitalului de Urgenta Craiova, în noiembrie 2002, pentur sursa menționată.

În luna iunie, un craiovean, Aurel Drugă, în vârstă de 41 de ani, l-a acuzat pe medic că l-a ținut, în chinuri cumplite, timp de 6 ore pe masa de operație, reufând să îl opereze, pe motiov că blocul operator era închis la ora la care a ajuns pacientul în Urgențe.

 

 

Te-ar putea interesa și: