Media publică revine în forță. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Media publică revine în forță. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Trebuie să te organizezi. Nu mai aştepta o minune sau un dezastru, suma vieţii rămâne la constant fix, nu îţi mai face griji, situaţia financiară e ca înainte. Schimbarea nu îţi e favorabilă!

26 martie

 

Media publică revine în forță. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 26 martie s-au născut: Robert Frost, Pierre Boulez, Diana Ross, Erica Jong, Steven Tyler, Leonard Nimoy, James Caan, Keira Knightly,  Costică Ştefănescu, Ion Nicodim, Mircea Ivănescu, Cristian Ţopescu, Principesa Margareta.

 

Pe 26 martie este Soborul Arhanghelului Gavril, Sf Montanus și soția sa Maxima. Nimic în ”Kalendar”.

 

Evenimentul Zilei” din 26 martie 1417 – în timpul Conciliului de la Constanţa, Elveţia, cardinalul Pierrre d’Ailly declară, referindu-se la astrologie: “…am suficiente motive, expuse pe larg în lucrarea mea "Astrologia Creştină", ca să cred că acestă disciplină ştiinţifică trebuie să devină una canonică”. Din nefericire, bunul cardinal a căzut grav bolnav, iar în anul 1420 s-a săvârşit din viaţă. Nu a mai putut susţine canonizarea astrologiei, adică studierea aprofundată de către savanţii creştini - poate, astrologia ar fi fost astăzi în rând cu teologia şi cristologia. De fapt, se pare, că, Vaticanul a anexat astrologia într-un fel foarte discret și eficient. Nu știu dacă să regret, sau să mă bucur – dar să lăsm lucrurile cum le-a așternut istoria!

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, am primit curierul de Bruxelles. Iată ce mi-a atras atenția:

 

Un nou raport al EBU prezintă modul în care posturile publice au răspuns  la criza sanitară actuală.

În timp ce pandemia de COVID19 și isteria mediei private se intensifică în toată Europa, organizațiile publice media-PSM asigură informarea publicului, organizează educația și difuzează programe distractive, afirmă Noel Curran, directorul general al organizației.

Noi oferte de conținut sunt concepute pentru a susține moralul publicului și  pentru a stimula solidaritatea .

De exemplu, în Elveția, postul public SRF a mărit cantitatea de muzică elvețiană difuzată pe canalele radio pentru a susține artiștii locali.

În Finlanda, Yle a investit mai mult în conținutul cultural pentru a oferi experiențe de home cinema care îi țin acasă pe finlandezi.

În Marea Britanie, stațiile de radio locale ale BBC s-au alăturat grupurilor de voluntari pentru a ajuta la coordonarea sprijinului oferit persoanelor singure și în vârstă.

Publicul face apel din ce în ce mai mult la posturile publice pentru a obține informații adevărate și folositoare. Radiodifuzorii publici au extins programele informative, au creat talk-show-uri dedicate și oferă publicului posibilitatea de interacționa cu persoanele implicate în gestionarea locală a crizei.

Datele despre audiențe pe 18 dintre cele mai importante piețe europene , între care, Marea Britanie, Franța, Spania, Italia și Germania, arată că, din ce în ce mai multe persoane urmăresc posturile publice pentru a obține informații fiabile în timp real despre criză.

La orele de vârf, audiența principalelor jurnale de știri de la posturile publice s-a dublat, iar timpul de ascultare zilnic a crescut cu 14%, în medie. Tinerii telespectatori urmăresc din ce în ce mai des jurnalele din timpul zilei la posturile publice, iar cota pentru cele de seară a crescut cu 20% la această grupă de vârstă.

Peste tot în Europa, posturile publice se străduiesc să distreze publicul izolat în case.

RAI, în Italia, a lansat un nou canal sportiv unde sunt prezentate evenimente din arhive, iar televiziunea cehă a creeat un nou canal, CT3, destinat publicului în vârstă.

Directorul general al EBU, Noel Curran, a declarat că posturile publice de radio și TV reprezintă un veritabil colac de salvare pentru milioane de cetățeni din Europa care traversează această perioadă dificilă. EBU susține posturile publice în munca lor , oferindu-le o rețea de comunicare prin care se poate face schimb de idei, a adăugat Noel Curran. Statele naționale revin în forță și își revendică domeniile pierdute în fața particularilor. În unele țări s-au făcut naționalizări, pentru susținerea unor companii. Media publică nu putea să nu facă parte din acest proces de creștere al influenței sectorului public. Nu este rău, eu am militat întotdeauna pentru cooperație în felul în care a descris-o Mihail Manoilescu și a fost aplicată în Brazilia, de exemplu.

 

Despre ”proiectul de stat” pe care l-am întocmit în martie 1990, acum exact 30 de ani, altă dată, trebuie să răspund tot domniilor voastre, corespondența primită a luat dimensiuni de Godzila, să mă iertați dacă o să întârzii, destul de mult, cu răspunsurile, am zeci de mii de emailuri nedeschise. Dar am speranța că totul va fi bine, doar mereu, mâine este o altă zi!