Evenimentul Zilei > Sport > Medalia obținută la Jocurile Olimpice îi schimbă viața! Este răsplătită împărătește
Medalia obținută la Jocurile Olimpice îi schimbă viața! Este răsplătită împărătește

Medalia obținută la Jocurile Olimpice îi schimbă viața! Este răsplătită împărătește

Halterofila Hidilyn Diaz, prima filipineză care a câștigat un titlu olimpic, a dat lovitura vieții. Pentru succesul ei va primi o reședință de lux și nu mai puțin de 655.000 de dolari.

Cele 18 luni de antrenament pe care a trebuit să le petreacă în Malaezia din cauza restricțiilor impuse din cauza pandemiei, s-au dovedit cea mai bună investiție pentru tânăra în vârstă de 30 de ani. Atât pe plan sportiv, cât și financiar.

Explozie de bucurie în Filipine

Filipineza a câștigat luni medalia de aur la categoria -55 kg cu o încercare reușită de 127 de kg. Hidilyn Diaz, care a obținut argintul în 2016 la Rio, locuiește pe insula Mindanao. Familia fetei a următit cu sufletul la gură competiția de la Tokyo. „Am explodat de bucurie, am strigat și unii au plâns de bucurie”, le-a mărturisit Emelita Diaz jurnaliștilor de la AFP a doua zi după isprava istorică a fiicei sale.
Această primă medalie de aur din istoria olimpică a Filipinelor a declanșat sărbătoarea la Manila.
„Mulțumesc Hidilyn Diaz pentru această primă medalie de aur pentru Filipine! Suntem atât de mândri de tine ”, a scris entuziasmat pe Twitter Manny Pacquiao, o legendă a boxului filipinez.

Acoperită cu aur pentru performanța ei istorică

Ca recompensă pentru succesul ei istoric la Jocurile Olimpice, halterofila va primi o sumă de 33 de milioane de pesos (655.000 de dolari, 555.000 de euro), plătită de autorități și companii private.
Zece milioane de pesos sunt promise de stat fiecărui câștigător al unei medalii deaur. Doi oameni de afaceri au declarat AFP că vor plăti și ei 10 milioane de pesos. Altul a anunțat o contribuție de 3 milioane de pesos. Pe lângă această sumă, care reprezintă o avere fabuloasă într-o țară în care salariul mediu este de aproximativ 250 de euro, tânăra va primi și o casă.

Compania imobiliară Megaworld Corporation a anunțat marți că îi va oferi o reședință în valoare de 14 milioane de pesos (236.000 de euro), relatează Le Figaro.

Și la capitolul bani România e tot în coada clasamentului

Potrivit juralistului Dorin Chioțea, sportivii români vor fi nevoiți să se „mulțumească” cu numai 70.000 de dolari de la statul român în eventualitatea în care reușesc să cîștige vreo medalie.

„Pentru o medalie olimpică de aur statul român plătește sportivilor 70.000 €, clubul (de stat) mai poate da 35.000 € și COSR va plusa cu un automobil Toyota Camry (sponsor Tokyo2020). Un „argint” ar încasa 50.000 € și un „”bronz” 30.000. Sunt sumele dublate deja – promisiune presedinte Mihai Covaliu – de Guvern, conform Legii Sportului. Sunt platite primele șase locuri, iar cele de pe podium beneficiaza de rente viagere”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: