Evenimentul Zilei > Sport > Meci cu nervi pentru Simona Halep. „Nu te uita în tribună! Degeaba te uiți!”
Meci cu nervi pentru Simona Halep. „Nu te uita în tribună! Degeaba te uiți!”

Meci cu nervi pentru Simona Halep. „Nu te uita în tribună! Degeaba te uiți!”

Simona Halep a fost eliminată, joi, din turneul de la Montreal, după ce a cedat în trei seturi în fața americancei Danielle Rose Collins (27 de ani, 28 WTA), scor 6-2, 4-6, 4-6. Un meci pe muchie de cuțit, cu multe momente tensionate.

La începutul setului decisiv, Simona, scoasă din sărite după ce a returnat greșit un serviciu, a izbucnit: „Nu te uita în tribună! Degeaba te uiți!”, a strigat ea, nemulțumită de modul în care arăta jocul său în acel segment al meciului.

Care au fost vulnerabilitățile Simonei

Absentă din circuit la ultimele competiții importante, Simona a revenit cu multă încredere pe teren. Iar primul set a adus în multe momente aminte de vechea versiune a lui Halep. Agresivă, dictând ritmul punctelor, românca a zburdat pe teren în prima manșă, una în care s-a impus autoritar, scor 6-2. Simo a salvat o minge de break la 0-1, apoi a supus-o pe Collins unei presiuni frecvente: jucătoarea noastră a reușit două break-uri și a închis setul în 44 de minute.
Cumva normal după o pauză atât de lungă, fluctuațiile și-au făcut apariția în jocul Simonei Halep începând cu al doilea set.

Cele mai mari ezitări au fost la serviciu, una dintre vulnerabilitățile cu care ea s-a mai confruntat și în trecut. Nu doar că Danielle Rose Collins a fost în permanență la conducere, dar Simona și-a pierdut serviciul de nu mai puțin de patru ori. Cu un procentaj de doar 46% al punctelor câștigate cu primul serviciu, Simona s-a văzut nevoită să accepte situația și să se pregătescă pentru bătălia din decisivul ce avea să vină.

Chiar dacă procentajele ei au mai crescut, Simona n-a reușit să facă toate reglajele de care avea nevoie pentru victorie. Halep a condus cu 2-1 și 3-2, de fiecare dată cu break în față, însă americanca a arătat de ce are 11 victorii consecutive în circuit: a revenit de fiecare dată, a blocat inteligent tactica Simonei și s-a impus în cele din urmă cu 6-4. Ultimul game al partidei a fost unul maraton. Halep a avut două oportunități de a trimite setul în prelungiri, dar Collins a închis partida la cea de-a cincea minge de meci avută.

Lipsa meciurilor și-a spus cuvântul

La fix trei luni de la ultima apariție într-o competiție, Simona Halep a revenit pe teren în această dimineață, la turneul pe care îl câștigase de două ori în trecut. Halep a luat primul set, a condus de două ori în decisiv, însă lipsa meciurilor și-a spus cuvântul: adversara sa, cu o serie remarcabilă la activ, a întors soarta partidei și s-a impus cu 6-4.

„Multe lucruri pozitive în ce privește felul în care am jucat azi. E un pic neașteptat să vii după trei luni în care n-ai putut juca cine știe ce tenis și să joci trei ore la un nivel foarte ridicat cu cineva care câștigă multe meciuri și turnee în ultima vreme”, a afirmat Simona Halep la finalul meciului, potrivit WTA Insider.