Mazăre: Intenţionez să dau în judecată statul şi să cer daune pentru că procurorii m-au băgat la beci

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat luni, la ICCJ, unde cere ridicarea controlului judiciar, că intenţionează să dea în judecată statul român şi să ceară daune pentru că anchetatorii l-au băgat "la beci" folosind "peste limitele legale" documente cerute de la autorităţile din Liechtenstein.

Radu Mazăre a venit luni la instanţa supremă, unde se judecă cererea lui de ridicare a măsurii controlului judiciar dispus de instanţă în 9 aprilie, în dosarul privind locuinţele sociale din cartierul "Henri Coandă" din Constanţa, pe motiv că procurorii DNA ar fi folosit, ca probatoriu, documente obţinute de la anchetatorii din Liechtenstein, dintr-o cauză referitoare la Elan Schwartzenberg.

  • "Intenţionez să dau în judecată statul român şi să cer daune că m-au băgat la beci utilizând aceste documente peste limitele legale, din nişte probe nelegale", a spus Radu Mazăre, la intrarea în sediul ICCJ, citat de mediafax.ro

Primarul a mai arătat că procurorii au făcut referire şi la fratele său, Alexandru Mazăre, deşi acesta nu făcea parte din solicitările transmise prin comisie rogatorie.

Primarul municipiului Constanţa a precizat că informaţiile din acele documente nu aveau nicio legatură cu acuzaţia care i-a fost adusă de procurorii anticorupţie, aşa cum a arătat şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de două ori.

  • "Am fost eliberat din lipsă de probe. (...) Al doilea complet a motivat la fel, că nu existăm probe şi că nu are nicio legătură transferul de bani dintre mine şi prietenul meu Elan şi achiziţia perfect legală care a fost făcută la Constanţa", a spus Mazăre.

El a adăugat că judecătoarea care a decis eliberarea lui a fost reclamată de către procurori DNA.

"Acum, de data asta, înţeleg că există o plângere la CSM privitor la DNA, la procurorii care au reclamat-o pe prima judecătoare, şi aşteptăm să vedem ce spune şi CSM", a mai spus Radu Mazăre.

Cererea lui Radu Mazăre de ridicare a măsurii controlului juduciar a fost înregistrată vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

  • Avocaţii lui Radu Mazăre arată, în solicitarea înaintată instanţei, obţinută de MEDIAFAX, că procurorii români ar fi comis nereguli în aplicarea comisiei rogatorii, context în care Ministerul de Justiţie din Liechtenstein a notificat instituţia similară din România. Aceştia susţin că procurorii DNA au folosit ca probatoriu şi documente legate de Elan Schwartzenberg, în ciuda "condiţiilor imperative" impuse de magistraţi din Liechtenstein.