UPDATE: „Dosarul a fost predat autorităților competente din Republica Madagascar. Cuprinde cererea de extrădare atât în limba română, cât și în limba franceză, plus restul documentelor care au fost traduse în mod autorizat. Cu un efort extraordinar, angajații din ministerul Justiției au reușit să pregătească dosarul complet de extrădare în 48 de ore. 

Dosarul a fost sigilat de mine, sâmbătă, la ora 11. Dosarul a fost transmis în format electronic și la ministerul Justiției din Madagascar. Documentele au predate personal în această dimineață reprezentaților Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Justiției din Madagascar. Le mulțumesc colegilor pentru munca depusă. Dosarul a fost transmis în mod complet”.

Știrea inițială

Mazăre a fost arestat după ce a primit de la Ministerul de Interne malgaș permisul de rezidență pentru cinci ani! Un judecător malgaș analizează documentele care au stat la baza arestării și este posibil să-l elibereze condiționat mai devreme! Răducu, fiul lui Mazăre, a plecat de urgență spre Madagascar pentru a fi alături de tatăl său!

Evenimentul Zilei prezenta miercuri, în exclusivitate, felul în care a fost reținut și arestat în Madagascar, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

Vă spuneam că Mazăre, împreună cu logodnica lui, Roxana Mihalache, a plecat din complexul turistic pe care îl deține în nordul insulei, pentru a merge în capitala Antananarivo de unde urma să-și ridice actele de rezidență. Conform surselor apropiate anchetei, cei doi au fost reținuți de poliția malgașă pe aeroportul din Antananarivo și conduși la o secție de poliție pentru verificări.

În urma verificărilor acesta a fost arestat pentru șase zile, iar Roxana Mihalache a fost eliberată. Între timp, autoritățile române au anunțat că au demarat procedurile de extrădare însă, pentru a avea un dosar complet, mai așteaptă motivarea sentinței din 8 februarie pe care judecătorul Ionuț Matei de la ÎCCJ încă nu a redactat-o.

Te-ar putea interesa și: