Evenimentul Zilei > International > Matteo Salvini către Franţa şi Germania: Italia nu va fi tabără de refugiaţi
Matteo Salvini către Franţa şi Germania: Italia nu va fi tabără de refugiaţi

Matteo Salvini către Franţa şi Germania: Italia nu va fi tabără de refugiaţi

Matteo Salvini, se revoltă şi spune stop politicilor „ clocite” de la Paris şi Berlin privind migranţii. În mesajul său de pe social media arată că Italia nu mai este dispusă să accepte imigranţii care sosesc în Europa.
„Întâlnirea  a fost o eroare. S-a reiterat faptul că Italia ar trebui să continue să fie tabăra de refugiaţi a Europei. Asta nu se va întâmpla. I-am spus deja nu omologului meu Castaner si o repet şi azi: dacă Macron vrea sa discute despre imigranţi să vină la Roma”, a scris Salvini pe social media.
Franţa şi Germania nu pot decide politicile migratorii ingnorând cererile ţărilor cele mai expuse, ca Italia şi Malta, a scris  ministrul de Interne şi vicepremierul italian ăn mesajul  pe Facebook, adresându-se omologului său francez Christophe Castaner.

În scrisoarea sa, adresată ministrului francez, Matteo Salvini asigură că a văzut la Helsinki „poziţii foarte apropiate de cele ale Italiei, mai ales pentru angajamentul unei politici migratorii vizând apărarea frontierelor externe ale UE şi spaţiul Schengen”. Numeroşi colegi au susţinut efectiv necesitatea revizuirii regulilor de -căutare şi salvare – pentru a preveni abuzurile care vizează o imigraţie ilegală şi necontrolată aşa cum am hotărât noi în documentul pregătit cu Malta”.

Italia şi Malta consideră că trebuie amenajate centre de primire temporare în ţările limitrofe celor de plecare a migranţilor, pentru identificarea atentă a acestora.
Reuniunea miniştrilor de Interne nu s-a sfârşit cu concluzii clare după o nouă rundă de discuţii
Se pare că miniştrii Franţei şi Germaniei ar fi de acord cu intenţiile unor aşa-zişi salvatori aparţinând unor ONG-uri care încarcă navele proprii cu miganţi şi-i debarcă fără permisiune pe ţărmurile ţărilor cele mai expuse din Mediterana.
„Aceste ONG-uri sunt manevrate de cei cărora nu le pasă de suprasaturarea Italiei şi Maltei, chiar şi de globalistul miliardar George Soros”, a subliniat Salvini.  De aici şi reacţia dură a sa care poartă o bătălie împotriva jocurilor politice neloiale ale francezilor şi germanilor. Şi se mai miră adversarii politici ai liderului Lega, Matteo Salvini, de ce creşte în sondaje văzând cu ochii…