Cele două surori arestate în dosarul prostituţiei de lux stabileau stabileau cu clienţii sumele de bani ce trebuiau achitate, în funcţie de aspectul fizic al tinerelor şi perioada de timp pentru care erau solicitate. În acelaşi timp, procurorii au arătat că Andreea Marta şi sora ei ţineau legătura pentru a-şi comunica clienţii ce le contactau şi acestea stabileau de comun acord ce fete trebuiau trimise, precum şi ce sume de bani să le plătească. De fiecare dată, ele cereau sume de bani mai mari decât cele comunicate prostituatelor.
Sfaturi utile
Mai mult, tinerele care participau la petreceri private şi care aveau relaţii sexuale cu clienţii erau sfătuite cum să se îmbrace şi să se machieze. Fetele nu aveau voie să facă schimb de numere de telefon cu clienţii. În cazul în care Andreea Marta stabilea cu clientul ca banii să-i fie plătiţi de către clienţi ei, aceasta le comunica tinerelor pe care le însoţea sau le trimitea clienţilor să nu discute nimic cu aceştia despre suma de bani pe care trebuie să o primească, tinerele fiind plătite ulterior de către sora sa cu o sumă modică”, se arată în motivarea deciziei de arestare.
Tarife
Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu cereau minim 1.000 de euro când clienţii solicitau pentru practicarea prostituţiei o tânără „premiantă” sau „de nota 10”, tariful minim perceput fiind 250-300 euro pentru fiecare tânără, acestea din urmă primind sume mult mai mici faţă de cele date de clienţi. Totodată, existau situaţii în care „clienţii potenţi financiar” apelau la coordonatorii reţelei pentru mai multe tinere deodată, cu care să-şi petreacă vacanţele în străinătate. Costurile erau suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajungeau la câteva mii de euro.
Afacere profitabilă
Potrivit DIICOT, începând cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, şi Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-ar fi facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani. „Clienţii erau racolaţi de către membri grupării din mediul oamenilor de afaceri, politicieni şi sportivi, care erau dispuşi să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate şi în cluburi exclusiviste”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. Activitatea reţelei se manifesta atât pe plan intern cât şi în plan extern, la destinaţii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.
30 de prostituate au fost audiate
În urma investigaţiilor efectuate în baza delegării autorităţilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate. Codruţ Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost dat în urmărire naţională după ce dispariţia a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de Andreea Marta, care preciza că ultima dată acesta a fost văzut în 21 mai 2012.