Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsuri drastice în România. Orașul în care tot ce ne temeam că ne așteaptă e obligatoriu
Măsuri drastice în România. Orașul în care tot ce ne temeam că ne așteaptă e obligatoriu

Măsuri drastice în România. Orașul în care tot ce ne temeam că ne așteaptă e obligatoriu

Purtarea măștii de protecție în aer liber a devenit o problemă națională. Autoritățile au luat o decizie drastică într-un alt județ din România

Masca ar putea deveni obligatorie pe stradă, peste tot în România, nu doar în zonele pietonale ori aglomerate din unele județe.

În acest moment, purtarea măștii este obligatorie în România și în aer liber dacă este vorba despre zone aglomerate, în anumite intervale de timp.

După anunțul făcut de autoritățile din alte zone ale țării privitor la aceste măsuri drastice, masca devine obligatorie în aer liber și în județul Dâmbovița.

Mai exact în orașul Pucioasa, acolo unde purtatul măștii de protecție devine obligatoriu în spațiul public între orele 6.00 și 20.00.

Autoritățile au dispus și închiderea restaurantelor, cafenelelor și sălilor cu jocuri de noroc. Măsurile se aplică începând de luni, a anunțat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa.

În Pucioasa se înregistrează o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 1,81 la o mie de locuitori.

De luni, 12 octombrie, „se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza oraşului Pucioasa”, anunță CJSU Dâmbovița.

Excepţie vor face restaurantele unităţilor de cazare care vor putea să îi servească doar pe clienţii cazaţi, iar în cazul jocurilor de noroc este permisă activitatea de vânzare a lozurilor şi biletelor.

În anumite județe cu rate de infectare mari se discută deja despre obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice în special în localitățile ce ar putea fi vizate de carantină.

Dacă ritmul infectarilor se va menține crescut, masca de protecție ar putea deveni curând obligatorie pe stradă și la nivel național, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

O astfel de măsură a fost luată de  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș care a decis ca de joi, 8 octombrie, să fie obligatorie purtarea măștii de protecție în mai multe localități din județ, unde a fost depășit pragul de infectare cu Covid-19 de 1,5 la mia de locuitori.

Conform acestei Hotărâri, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice, indiferent dacă acestea sunt închise sau în aer liber, în intervalul orar 6.00 – 24.00, pe o perioadă de 14 zile în următoarele localități, unde a fost depășit pragul infectare cu Covid-19 de 1,5 la mia de locuitori: Buziaș, Făget, Sânnicolau Mare, Belinț, Dudeștii Noi, Dudeștii Vechi, Dumbrăvița, Găvojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Moșnița Nouă, Șag, Saravale, Teremia Mare, Vălcani. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

CJSU Timiș a hotărât, în plină pandemie, că se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în tot județul Timiș, pe toată perioada stării de alertă, în spațiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, respectiv: pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și faleze (malurile râurilor), în intervalul orar 6.00 – 24.00.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: