Evenimentul Zilei > Economie > Măsuri de ultimă oră la ANAF. Toți românii trebuie să știe asta
Măsuri de ultimă oră la ANAF. Toți românii trebuie să știe asta

Măsuri de ultimă oră la ANAF. Toți românii trebuie să știe asta

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis, luni, un comunicat în care recomandă contribuabililor să folosească metodele de comunicare la distanță.

Recomandările ANAF vin în condițiile în care România se confruntă cu o gravă epidemie a coronavirusului.

„Modalităţi de comunicare la distanţă: 1. pentru depunerea declaraţiilor fiscale, prin intermediul următoarelor servicii electronice oferite de ANAF şi MFP: 1.1. Spaţiul Privat Virtual (SPV) – disponibil pe site-ul Agenţiei, www.anaf.ro; Pentru înrolarea în SPV puteţi accesa tutorialul video de înregistrare prin accesarea următorului link:

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice 1.2. Depunere on-line Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul Agenţiei, la următorul link: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/Inf_depun ere_persoane_fizice

Datele de contact ale unităţilor fiscale sunt disponibile la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm 2. pentru efectuarea plăţilor, prin intermediul următoarelor servicii oferite de terţi:

2.1. Internet banking;

2.2. www.ghiseul.ro; Informaţii generale în domeniul fiscal şi IT puteţi obţine prin apelarea Callcenter-ului, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Informaţii în scris pot fi obţinute astfel:

  1. a) contribuabilii înrolaţi în Spaţiul Privat Virtual: – prin intermediul Formularului de contact disponibil în acest serviciu – pot obţine informaţii generale în domeniul fiscal şi IT precum şi informaţii privind situaţia fiscală proprie;
  2. b) contribuabilii care nu sunt înrolaţi în Spaţiul Privat Virtual: – prin intermediul Formularului de contact de pe site-ul Agenţiei – pot obţine informaţii generale în domeniul fiscal şi IT”, se arată în comunicatul ANAF

De asemenea, contribuabilii pot obţine noutăţi legislative în domeniul fiscal prin accesarea serviciului Buletin informativ fiscal ce este disponibil în Spaţiul Privat Virtual şi pe site-ul Agenţiei.

Contribuabilii pot solicita Agenţiei comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitări în acest sens prin intermediul Formularului de contact, serviciu disponibil atât în Spaţiul Privat Virtual, cât şi pe site.

În paralel cu aceste recomandări, lucrul cu publicul se desfăşoară în unităţile fiscale exclusiv în incinta spaţiilor destinate primirii contribuabililor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.