Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsuri care ar trebui luate urgent în România, pentru a domoli furia coronavirusului. Vaccinarea nu mai poate fi o soluție în acest moment
Măsuri care ar trebui luate urgent în România, pentru a domoli furia coronavirusului. Vaccinarea nu mai poate fi o soluție în acest moment

Măsuri care ar trebui luate urgent în România, pentru a domoli furia coronavirusului. Vaccinarea nu mai poate fi o soluție în acest moment

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre cele mai importante măsuri ce ar trebui să fie adoptate de autorități pentru a diminua efectele dramatice ale valului al 4-lea.

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre situația dramatică prin care trece România, țară îngenuncheată din toate punctele de vedere de valul al 4-lea al pandemiei de coronavirus. Deputatul PSD a comentat și previziunile făcute de oficialii Institutului Național de Sănătate Public (INSP), care artă că problemele se vor amplifica.

Soluțiile pe care le vede Alexandru Rafila pentru a domoli intensitatea pandemiei

Alexandru Rafila a vorbit despre soluțiile ce ar trebui adoptate pentru ca infectarea să fie limitată cât mai repede cu putință. Situația este atât de gravă, încât vaccinarea nu mai reprezintă o soluție în această perioadă.

„Vaccinarea, sigur, e o soluție, dar nu pentru situația din acest moment în care trebuie să luăm o măsură care să oprească transmiterea. Vaccinarea își va face efectul peste două-trei luni și nu vor mai apărea alte valuri în România.

Dar, în mod evident, în momentul de față, trebuie găsită o soluție care să reducă foarte mult interacțiunile umane. Dacă planul acesta legat de interacțiunile umane va fi tergiversat, vor încerca tot felul de chestiuni cosmetice – nu o să-i spună lockdown, o să-i spună carantină de seară sau altfel.

„Să stăm acasă, dacă se poate, cât mai mult”

Nu știu ce succes va avea. Sigur, nu e neapărat momentul acum să fim populari, ci trebuie să fim responsabili. Trebuie să ieși public, nu să ameninți oamenii, ci să-i faci să accepte fiecare că cel puțin 3 săptămâni de acum încolo, prin comportamentul nostru, trebuie să reușim să reducem transmiterea”, a spus Alexandru Rafila la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3.

„Și asta înseamnă: să stăm acasă, dacă se poate, cât mai mult, să reacționăm cât mai mult cu alții, dacă suntem nevoiți să ieșim să încercăm să păstrăm distanțarea și să utilizăm în mod corect masca și neapărat trebuie să nu existe evenimente cu număr mare de participanți”, a mai afirmat profesorul Rafila.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: