Evenimentul Zilei > International > Măsură extremă luată de o țară, în timpul pandemiei. Profesorii care nu s-au vaccinat și refuză testarea vor fi suspendați
Măsură extremă luată de o țară, în timpul pandemiei. Profesorii care nu s-au vaccinat și refuză testarea vor fi suspendați

Măsură extremă luată de o țară, în timpul pandemiei. Profesorii care nu s-au vaccinat și refuză testarea vor fi suspendați

Profesorii care nu s-au imunizat, nu vor să o facă și nici nu acceptă să fie testați vor rămâne fără slujbe, conform deciziei luate de autoritățile din Israel.

Măsură extremă luată de autoritățile din Israel împotriva profesorilor care nu vor să se imunizeze sau nu vor nici măcar să se testeze. Aceste cadre didactice vor rămâne fără catedră, adică nu vor mai putea să-și desfășoare activitatea. Decizia va fi pusă în aplicare începând cu data de 3 octombrie.

Profesorii vor fi suspendați din funcții, nu vor preda nici măcar on-line și nu vor încasa salariul

Acești profesori vor fi practic suspendați din funcții, pentru că nu vor avea dreptul să predea nici măcar on-line și nu vor fi nici plătiți în aceste condiții.

De la data de 3 octombrie certificatele verzi vor fi valabile doar şase luni după a doua vaccinare. După aceea, profesorii trebuie să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19. În prezent, Israel încearcă să crească rata de vaccinare anti-COVID-19, care stagnează.

Autoritățile speră să ajungă inclusiv la sceptici, în condițiile în care cazurile de infectare cu coronavirus au crescut. Ministerul Sănătății din Israel a raportat, joi, un număr de 5.921 de cazuri noi de COVID-19.

Până acum, aproximativ de 60% din cei 9,4 milioane de locuitori au fost complet vaccinaţi şi puţin sub 34% au primit a treia doză de vaccin.

În ultimele două săptămâni, numărul de noi infectări a variat, din cauza vacanțelor, iar testele zilnice efectuate a variat între 55.000 și 185.000, potrivit The Jerusalim Post.

Care este planul pentru viitorul apropiat

​Autoritățile din Israel se pregătesc pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-coronavirus. Anunțul în această lună, a fost făcut de Salman Zarka, cel care coordonează eforturile de combatere a pandemiei în această țară. „Având în vedere că virusul este aici și va continua să fie aici, trebuie să ne pregătim și pentru a patra doză de vaccin în Israel”, a afirmat Salman Zarka, fără să dea vreo informație legată de data la care ar putea începe administrarea unei noi doze.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: